200401627 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Listayhtiöiden IFRS-tiedotus liian yleisluontoista

Julkaistu: 28.9.2004 17:59

Rahoitustarkastuksen mukaan listayhtiöiden antama tieto IFRS-standardeihin siirtymisestä on liian yleisluontoista, eikä siten sijoittajan kannalta pääsääntöisesti hyödyllistä.

Listayhtiöistä lähes 70 prosenttia kertoi jollain tasolla IFRS-standardeihin siirtymisestä viime vuoden tilinpäätöstiedotteissa. Ratan mukaan vain vajaassa puolessa listayhtiöistä tiedottamista voitiin pitää hyvänä tai kohtuullisena. Passiivisimpia tiedottamisessa olivat I-listan yhtiöt.

Listayhtiöistä kahdeksan prosenttia ei kertonut tilinpäätöksessään tai tilinpäätöstiedotteessaan mitään IFRS-standardeihin siirtymisestä. Yhtiöistä 24 prosenttia mainitsi ainoastaan siirtymäajankohdan, ja 45 prosenttia kuvasi siirtymäprosessia. Hieman yli puolet listayhtiöistä on tiedottanut laatimisperiaatteiden muutoksista.

Vuoden 2003 tilinpäätöksen jälkeen osavuosikatsauksissa on kerrottu IFRS-raportointiin siirtymisestä pääosin vain kertaamalla aikaisemmin julkistettua tietoa. Erillisiä pörssitiedotteita IFRS-standardien aiheuttamista määrällisistä vaikutuksista ovat alkuvuonna julkistaneet ne yhtiöt, jotka siirtyivät vuoden alusta soveltamaan IFRS-standardeja.

Tuoreimmat osastosta