Kiikaroi yritysostoja - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mandrakesoft myy miljoona osaketta

Julkaistu: 17.9.2004 14:54

Linux-yhtiö Mandrakesoftin osakkeenomistajat ovat hyväksyneet noin miljoonan osakkeen myynnin, josta on tavoitteena saada kuusi miljoonaa euroa. Talousvaikeuksissa kieriskellyt Mandrakesoft aikoo käyttää rahoja yritysostoihin ja taseen korjaamiseen, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jacques Le Marois.

Mandrakesoft joutui hakeutumaan konkurssisuojaan viime vuonna, mutta on nyt pinnistänyt voitolle.

Yhtiö myy miljoona osakettaan PIPE-tyyppisessä (private investment in a public equity) kaupassa. Osakkeiden ostajat ovat Yhdysvalloista ja Euroopasta ja monet omistavat jo Mandrakesoftin osakkeita. Le Marois uskoo, että myynti ja siirtyminen säännellylle listalle tapahtuu ennen vuodenvaihdetta.

Osakkeiden myynnistä saaduilla rahoilla Mandrakesoft pääsee Pariisin pörssiin, säännellylle Nouveau Marché -listalle. Tällä hetkellä Mandrakesoftin osakkeita myydään sääntelemättömällä Marché Libre -listalla. Nouveau Marché -listalle pääseminen helpottaa yhtiön osakkeiden ostamista ja auttaa Mandrakesoftia tekemään yritysostoja.

Mandrakesoft neuvottelee parhaillaan monien yritysten ostamisesta. Hinnat liikkuvat miljoonan ja kolmen miljoonan euron välillä.

Mandrakesoftin osakkeenomistajat hyväksyivät jo maanantaina kuusi henkilöä työllistävän palvelu- ja tukiyritys Edge IT:n oston. Mandrakesoftilla työskentelee nyt 65 henkilöä.

Tuoreimmat osastosta