2004011569 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Affecto ja Genimaplyövät hynttyyt yhteen

Julkaistu: 27.8.2004 18:55

Tiedon hyödyntämiseen erikoistuneet suomalaisyritykset Affecto ja Genimap yhdistyvät. Uusi yritys alkaa tarjota ohjelmistoalan erikoisratkaisuja, joissa käytetään hyväksi paikkatietoja.

Yrityksen osaaminen näkyy muun muassa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä.

Pääkaupunkiseudulla syntyy matkakortin leimaamisesta vuorokaudessa kaksi miljoonaa tapahtumaa. Affecton työkalujen avulla joukkoliikenteen suunnittelijat poimivat tietomassoista oleellisen tiedon, analysoivat ihmisten liikkumista ja liikennevälineiden käyttöä.

– Kun analysointiin liitetään paikkatiedot, liikennesuunnittelijat voivat paremmin suunnitella bussien reittejä ja aikatauluja, uuden Affecto-Genimapin toimitusjohtaja Antti Halila sanoo.

Affecton vahvuuksia on liiketoimintatiedon noukkiminen tietokannoista ja excel-lakanoista. Paikkatieto-osaamisesta uudessa yrityksessä vastaa Genimap, johon kuuluu muun muassa Karttakeskus-myymäläketju.

Halila näkee paikantamisen lisäävän suosiota nyt, kun gps-vastaanottimien koko pienenee ja hinta laskee. Myös Euroopan unionin ajama Galileo-satelliittipaikannusjärjestelmä lisää paikkatiedon suosiota.

Potkuja ei näkyvissä

Toimitusjohtaja Halila kehuu, että yritysfuusio syntyi poikkeuksellisen kivuttomasti. Yrityksillä ei ole päällekkäisiä toimintoja eikä kilpailevia tuotteita. Syyskuussa toteutuva yritysliitos syntyy ilman yt-neuvotteluja.

Molemmat yritykset ovat pääomasijoittajien portfolioyrityksiä. Uuden yrityksen suurin omistaja on Eqvitec 48 prosentin osuudella.

Uuden yrityksen viime vuoden myynti oli 30,8 miljoonaa euroa ja tulos 3,7 miljoonaa euroa. Yritys työllistää 280 työntekijää.

Tuoreimmat osastosta