200403970 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pitkät korot lähespaikallaan toista päivää

Julkaistu: 25.8.2004 18:02

Eurooppalaisten viitelainojen korot olivat eilen lähes paikallaan toista päivää. Merkittäviä makrolukuja ei eilen julkistettu.

Markkinoiden katseet olivat jo perjantaissa, jolloin saadaan USA:n kasvuluvut toiselta neljännekseltä ja Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Alan Greenspan pitää puheen. Eilen iltapäivällä julkistettiin USA:n kestokulutushyödykkeiden tilausluvut, jotka eivät juuri korkoja liikutelleet.

– Korot ovat pysytelleet aikalailla paikallaan. Jenkkien kestokulutushyödykkeiden tilauslukujen pääluku oli hyvä, mutta jos siitä poistetaan liikennevälineet, niin luku oli aika heikko. Tällä hetkellä odotetaan perjantain bkt-lukuja Yhdysvalloista ja Greenspanin puhetta. Nämä ovat viikon päätapahtumat, kommentoi Nordean analyytikko Jussi Hahtela.

Yksi viikon tärkeimmistä euroalueen makroluvuista saadaan tänään, kun Saksan talouden Ifo-luottamusindeksi elokuulta julkistetaan. Uutistoimisto Bloombergin haastattelemat ekonomistit arvioivat indeksin laskeneen elokuussa 95,1:een heinäkuun 95,6:sta.

Saksan kymmenen vuoden viitelainan korko laski kaksi korkopistettä 4,10 prosenttiin.

Bund-futuuri nousi 115,40 pisteeseen 115,31 pisteestä.

Tuoreimmat osastosta