ENSI VIIKKO 30

Julkaistu:

TaloustärpitTulostietojentulva kiihtyyTällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.Japani huilaamaanantainaJapanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.Työvoimakoulutusmenee verkkoonTiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.Greenspan kertoonäkemyksiäänTiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.Tapahtumavinkit
Taloustärpit

Tulostietojentulva kiihtyy

Tällä viikolla käynnistynyt osavuosikatsausvirta kiihtyy ensi viikolla, kun tietojaan paljastavat muun muassa Kone tiistaina, Tietoenator keskiviikkona ja Huhtamäki torstaina. Kaikkiaan ensi viikolla tulee 12 osavuositulosta. Seuraavalla viikolla vauhti kovenee edelleen, kun esiin tulee 20 pörssiyhtiötä.

Ulkomaisista tuloksista ainakin Nokia-klusterin sijoittajia kiinnostavat varmasti keskiviikon vastaisena yönä tuleva Motorolan tulos ja keskiviikkona julkistettava Ericssonin osavuosikatsaus.

Japani huilaamaanantaina

Japanin finanssimarkkinat ovat kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi maanantaina.

Työvoimakoulutusmenee verkkoon

Tiistaina ja keskiviikkona puhutaan Porissa työvoimakoulutuksen haasteista. Yhdeksi ratkaisuksi on nousemassa entistä enemmän verkko-opetus. Porissa esitellään MediaL-verkkoprojektia, jonka ensimmäinen pilotti koskee laitoshuoltajan ammattitutkintoja. Menossa on myös valmentava koulutus levyseppähitsaajan perustutkintoon ja tietojenkäsittelyn osatutkintoon. Tilaisuuden järjestävät Porin Aikuiskoulutuskeskus ja työministeriö, joka myös julkistaa tiistaina Helsingissä kesäkuun työllisyystilastoja.

Greenspan kertoonäkemyksiään

Tiistaina kuullaan painavaa puhetta suhdanteista, kun Fedin pääjohtaja Alan Greenspan esittää keskuspankin katsauksen senaatin pankkikomitealle. Jos uskoo enemmän virallisiin tilastoihin kuin keskuspankkiiriin, kannattaa viikolla huomioida ainakin maanantaina julkistettava euroalueen teollisuustuotanto, tiistaina saksalaisten analyytikoiden ja suursijoittajien uskoa kuvaava Zew-indeksi ja torstaina USA:sta tulevat työttömyysluvut ja ennakoiva suhdanneindeksi.

Tapahtumavinkit

MAANANTAI 19.7.

Tangoa naisten viikolla

18.-24.7. vietettävän naisten viikon alkutahteja kuullaan ravintola Kaisaniemessä (Kaisaniementie 6) Helsingissä. The Passion of Tango -esityksessään Saija Varjus laulaa niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tangoja. Show alkaa kello 22, liput 15 euroa. Esitys illallisineen maksaa 56 euroa. Illallinen kello 20, ja ruokailuun tarvitaan pöytävaraus.

TIISTAI 20.7.

Reggae valtaa Tavastian

Reggaelegenda Bob Marleyn yhtyeenä tunnetuksi tullut jamaikalainen The Wailers esiintyy Tavastia-klubilla (Urho Kekkosen katu 4-6) Helsingissä. Tavastian ovet aukeavat kello 21. Liput 25 euroa.

KESKIVIIKKO 21.7.

Kilpapurjehdus avaa Ahvenanmaan meripäivät

Perinteisten purjealusten ja isoveneiden kilpapurjehdus aloittaa Ahvenanmaan meripäivät. Kilpailu alkaa Degerbystä Föglön saaristokunnasta kello 10 (alustava lähtöaika), ja kilpailua voi seurata myös omasta veneestä. Iltapäivällä tai illansuussa kilpailijoita odotetaan maaliin Merikorttelissa Maarianhaminassa. Ahvenanmaan meripäivät jatkuvat sunnuntaihin asti.

TORSTAI 22.7.

Suomen suurin luokkakokous Kotkassa

Kotkan meripäivien avajaisiltana voi osallistua muun muassa Suomen suurimpaan luokkakokoukseen Länsivarastossa sijaitsevassa ravintola Kassaholvissa alkaen kello 20. MeripäiväAreenalla Kotkan kantasatamassa esiintyvät illan aikana Petri Munck kello 20 sekä Yö kello 22. Liput kello 18 jälkeen 17 euroa. Kotkan meripäiviä vietetään sunnuntaihin saakka.

Tanssin huumaaLinnanmäellä

Discon helmiä kuullaan Linnanmäen Peacock-teatterissa (Tivolikuja 1), kun UIT:n Saturday Night Fever-musikaali saa ensi-iltansa kello 19. Marco Bjurströmin ohjaaman musikaalin tähtiä ovat muun muassa Jonna Kosonen ja Tuukka Leppänen. Liput 37–40 euroa.

PERJANTAI 23.7.

Chicago-musikaalisoi Tallinnassa

Pohjoismaiden ainoa esitys musikaalista Chicago nähdään Tallinnan Laululavalla kello 21. Musikaaliin perustuu kuuden Oscarin saman niminen elokuva. Tallinnassa ohjaus on Marko Matveren, musiikista vastaa Mart Sander, ja koreografia on Oleg Titovin käsialaa. Näytökset myös lauantaina ja sunnuntaina kello 21. Liput 25–45 euroa.

Kommentit

  Näytä lisää

  Näitä luetaan!
  1. 1

   Tuttu ilmiö toistuu joulun jälkeen, kun luottokortti on vingutettu tappiin: ”Tilanne muuttuu hankalaksi”

  2. 2

   Lauralle tarjottiin esimiespaikkaa alle 30-vuotiaana: johdettavana heti 30 vanhempaa miestä – palkittiin tänä vuonna

  3. 3

   Muovisissa vesijohdoissa piilee riski – suositellaan juoksuttamaan vettä

  4. 4

   Yhä vanhemmat lapset matkustavat ilmaiseksi VR:n lähijunissa

  5. 5

   Hallitus esitti pelisäännöt nollatunti­sopimuksiin – demarit pettyivät

  6. 6

   Asuntojen hinnat putoavat nyt koko Ruotsissa – myös vipurahasto kiinnostunut

  7. 7

   Jaakko kertoo Kiirunan jättimuutosta: ”Kaivoksen sortuma on näkyvissä” – vanhoja taloja ei enää remontoida

  8. 8

   Joulu jo ensi viikolla – noin 640 000 Suomeen tulevaa pakettia yhä Kiinassa

  9. 9

   Ministeri Tiilikainen: Hiilinielupäätös kääntää katseen tulevaisuuteen

  10. 10

   Työttömyystukiin tulee uusi leikkuri – näin toimii kiistelty ”aktiivimalli”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Muovisissa vesijohdoissa piilee riski – suositellaan juoksuttamaan vettä

  2. 2

   Omistusasuminen lisää työttömyyttä – tutkija kertoo, mistä se johtuu

  3. 3

   Jaakko kertoo Kiirunan jättimuutosta: ”Kaivoksen sortuma on näkyvissä” – vanhoja taloja ei enää remontoida

  4. 4

   Lauralle tarjottiin esimiespaikkaa alle 30-vuotiaana: johdettavana heti 30 vanhempaa miestä – palkittiin tänä vuonna

  5. 5

   Asuntojen hinnat putoavat nyt koko Ruotsissa – myös vipurahasto kiinnostunut

  6. 6

   Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö myytiin: Elenian omistajat vaihtuvat

  7. 7

   Nettiliittymiä myydään oudoilla nimillä: Voiko kiinteää langatonta olla olemassakaan? Entä valokuitu kaapeliverkossa?

  8. 8

   Lakko uhkaa sulkea pankit välipäivinä

  9. 9

   Todd puskee suomalaista hymynaamaa eteenpäin Yhdysvalloissa – ”Suomalaiset ovat myyntityössään liian ujoja ja rehellisiä”

  10. 10

   Yhä vanhemmat lapset matkustavat ilmaiseksi VR:n lähijunissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Perhe osti valmistalon, jossa he eivät voi asua: ”Kotimme arvo on pankin mukaan 0 euroa”

  2. 2

   Perheenisä Pasi pelkää talvea: Avaimet käteen -talo sai energialuokan G – ”Ei varaa muuttaa terveempään taloon”

  3. 3

   ”Autojobbari Antti tienaa yli 70 000 euroa vuodessa ja viettää luksuselämää” – verottajalle vyöryy vinkkejä autokaupasta

  4. 4

   Halkoja, aurausta, mökin laajennusta – näin tavallinen kansa välttelee veroja

  5. 5

   Työttömyystukiin tulee uusi leikkuri – näin toimii kiistelty ”aktiivimalli”

  6. 6

   Annu lähetti 127 työhakemusta – tyrmistyi rekrytoijien käytöksestä

  7. 7

   23 000 asukkaan ruotsalaiskunta muuttaa pois kaivoksen alta – Sirkka kertoo: ”Heti Suomen puolelle, kun pääsemme eläkkeelle”

  8. 8

   Kiinteistönvälittäjä kahmi itselleen 164 000 euron välityspalkkiot

  9. 9

   Perheyhtiö lahjoittaa jokaiselle työntekijälleen 1000 euroa – tuhannen hengen työporukka riemuitsi: ”Meillä oli ilo rajaton”

  10. 10

   Kellokortin leimaus, päiväksi omille asioille ja ylityötunnit päälle – näin työpaikoilla rötöstellään

  11. Näytä lisää