200409905 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kiskoilta automaailmaan

Julkaistu: 26.3.2004 18:17

Ekonomi Klaus Sundström, 53, alkaa vetää Stockmannin autoryhmää. Hän on ollut viime kesästä lähtien VR:n henkilöliikenteen johtajana. Stockmannissa Sundström pääsee takaisin autojen pariin, sillä hän siirtyi kiskoille Metro-Auton toimitusjohtajan pallilta. Automaailma ehti tulla tutuksi myös Maan Auton toimitusjohtajana.

Et ehtinyt olla VR:ssä puoltakaan vuotta. Olivatko junaraiteet automaailman perin pohjin tuntevalle miehelle liian outo paikka?

– Oli hyvin vaikea päätös. Tässä on kaksi erittäin hyvää työnantajaa. Ehkä on pikemminkin niin päin, että VR.ssä ei ole mitään vikaa, mutta autoalalla olen käyttänyt puolet työurastani. Se on hyvin kiehtova maailma. Stockmannissa viehättää sekin, että saan kokonaisen toimialan vetovastuun.

Jouduitko lähtemään VR:stä riidoissa?

– En, yhteistyö on ollut kuin linnunmaitoa.

Alkuvuoden aikana olit muun muassa käynnistämässä VR:n vastaiskua halpalentoyhtiöille. Mitä VR:n pestistä jäi käteen.

– Ison organisaation näkövinkkeli. Tällainen kuljetuspalveluverkosto on hyvin erilaista kuin mitä olen aiemmin tehnyt. Oli oikein kiehtova Ollin oppivuosi.

VR:ssä sinulla oli noin 1 500 alaista ja teitte 300 miljoonan euron liikevaihtoa. Minkä kokoiseen yksikköön menet nyt?

– Stockmannin tämän hetken tilannetta olen kovasti selvitellyt. Liikevaihto lienee noin 400 miljoonaa ja 700 henkeä. Se on kuitenkin tavarakauppaa. Että siinä mielessä pienempi bisnes.

Minkälaista osaamista tuot mukanasi Stockmanniin?

– Olen autoalan yleisjohtaja. Tavaratalokauppa viehättää myös, kun johtoryhmässä touhuan. Olen aikoina ollut viisi vuotta vastaamassa S-ryhmässä tavaratalokaupasta. Lukkarinrakkaus on siihenkin.

Millä autolla ajat nyt?

– BMW:llä .

Aiotko vaihtaa uuden työnantajan edustamaan merkkiin?

– Kyllä, näin siinä käy. Eiköhän siellä ole paljon hyviä vaihtoehtoja.

Tuoreimmat osastosta