200409682 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Valtaosa Benefonin velkojista kannattaa yhtiön saneerausohjelmaa

Julkaistu: 8.3.2004 19:26

Valtaosa matkapuhelinyhtiö Benefonin suurimmista velkojista kannattaa yhtiön velkasaneerausohjelmaa. Velkojien äänestysaika päättyi viime perjantaina, jolloin näiden piti ilmoittaa kantansa Turun käräjäoikeuteen.

Selvittäjä, asianajaja Sakari Sorrin laatimaa ohjelmaa kannattivat kaikki yhtiön vakuusvelkojat. Näihin kuuluvat Finnvera, OKO, Sampo Pankki sekä Sampo Rahoitus. Näiden kanta oli ratkaiseva ohjelman etenemisen kannalta. Vain kaksi pienempää velkojaa oli saneerausta vastaan.

Turun käräjäoikeuden odotetaan lähipäivinä päättävän saneerausohjelmaehdotuksen vahvistamisesta. Sen hyväksyminen on edellytys uudelle rahoituspaketille, jolle Benefonin ylimääräinen yhtiökokous on jo näyttänyt vihreää valoa.

Tappiota tehneen Benefonin pelastajaksi on ilmoittautunut brittitaustaisen Octagon Solutions-yhtiön johtama sijoittajaryhmä. Lähes kaksi kolmannesta Benefonista on siirtymässä ryhmän omistukseen 1,65 miljoonalla eurolla. Aikaisemmin suurinta äänivaltaa Benefonissa on käyttänyt sen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jorma U. Nieminen Halyard-yhtiönsä kautta.

Octagon Solutions lähestyi tarjouksellaan Benefonia viime syksynä. Yhtiön rahoitusneuvottelut ovat jatkuneet kuitenkin jo pidempään. Päätös yrityssaneeraukseen hakeutumisesta tehtiin viime huhtikuussa.

Tuoreimmat osastosta