Osakevaihdolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elektrobit ostaa tietoliikenne- ja konenäköyhtiön

Julkaistu: 8.3.2004 10:41

Elektroniikan sopimusvalmistaja Elektrobit Group Oyj täydentää ostoskoriaan ostamalla saksalaisen 3Soft GmbH:n lisäksi suomalaisen CIM-Tech Oy:n osakevaihdolla. Elektrobit maksaa ostoksensa laskemalla liikkeeseen 4 799 987 Elektrobitin uutta osaketta.

Oululainen CIM Technologies -konserni on vaativia verkottuneen maailman ja konenäön ohjelmistoratkaisuja kehittävä ohjelmistotalo. Sen palveluksessa on 69 työntekijää, viime vuoden liikevaihto noin 2,9 miljoonaa ja liikevoitto noin 0,3 miljoonaa euroa.

Vuosina 2000-2003 CIMin keskimääräinen liikevaihdon kasvu oli noin 26 prosenttia.

Elektrobitin tyttäreksi Elektrobitin uudet osakkeet tarjotaan CIMin omistajille suunnatussa annissa. Lopullisen kauppahinnan määräytyminen perustuu neuvottelutulokseen CIMin osakkeiden arvosta suhteessa Elektrobit Groupin osakkeisiin.

Osakkeisiin kohdistuu luovutusrajoitus 50 prosentin osalta siten, että rajoitus raukeaa 25 prosentin osalta vuonna 2006 ja 25 prosentin osalta vuonna 2007.

CIM-Techistä tulee Elektrobitin täysin omistama tytäryhtiö. Elektrobit Groupin yrityskaupassa vastaanottamat osakkeet kirjataan kirjanpidossa käypään arvoon. Saksalaisen 3Softin tavoin CIM Technologiesin liiketoiminta liitetään Elektrobitin Sopimustuotekehitys-liiketoimintaan. Elektrobitin mukaan kaupalla ei ole olennaisia vaikutuksia sen liikevoittoon tänä vuonna.

Vetoapua älypuhelimiin

- CIM Technologies -konserni täydentää ohjelmisto-osaamistamme erinomaisesti erityisesti kasvavilla älypuhelinten ja tuotannon testauksen alueella, Elektrobitin toimitusjohtaja Juha Sipilä arvelee.

CIM-Tech on perustettu vuonna 1991 ja sen toiminta jakaantuu kolmeen yksikköön:

Cim Networks kehittää tietoliikenneohjelmistojen kehitys- ja testaustuotteita ja testauspalveluja, Cim Visionsolutions teollisuuden konenäkö- ja mittalaitesovelluksia ja Cim Wireless langattomien päätelaitteiden ohjelmistoja.