Masa-Yards epäilee italialaistelakan kilpailevan valtion tuella - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Masa-Yards epäilee italialaistelakan kilpailevan valtion tuella

Julkaistu: 27.2.2004 11:40, Päivitetty 16.8.2006 15:38

Masa-Yards epäilee italialaisen kilpailijansa Fincantiersin ottavan alustilauksia vastaan polkuhinnoilla. Suomalaisyhtiö uskoo, että Italian valtio antaa laittomia tukiaisia telakkayhtiölleen.

-·Näyttöä ei ole, on vain epäilyksiä. Tässä olisi tutkimisen arvoinen paikka, Masa- Yardsin tuore toimitusjohtaja Yrjö Julin sanoi Aamulehden haastattelussa maanantaina.

Masa-Yards ei ole pyytänyt Euroopan komissiota tutkimaan, onko Italia tukenut maan suurinta telakkaa EU:n valtionapusäädösten vastaisesti, koska Masalla ei ole myyntijohtaja Eero Mäkisen mukaan "yksityiskohtaisia epäilyjä" polkumyynnistä.

- Jos saamme yritykseltä valituksen, avaamme sen jälkeen tutkimukset, lupaa kilpailukomissaari Mario Montin tiedottaja Lueder Tilman.

Fincantiers osake-enemmistö kuuluu Italian valtiolle. Yhtiön runsaan kahden miljardin euron liikevaihdosta suuri osa syntyy kalustotoimituksista Italian laivastolle.

Valtio-omisteisen yrityksen toimintaedellytysten täytyy olla EU-määräysten mukaan täsmälleen samat kuin yksityisenkin yrityksen. Telakat eivät saa harjoittaa ristiinsubventioita eri alustyyppien välillä, jos se haittaa kilpailua.

Lisää aiheesta lauantain Taloussanomissa.

Tuoreimmat osastosta