Yhdistyy kesään mennessä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Visma osti vaasalaisen XOR Softlanen

Julkaistu: 26.2.2004 16:06

Norjalaisen Visma Software ASA:n tytäryhtiö, Visma Software Oy eli entinen Liinos Oyj on ostanut vaasalaisen XOR Group AB:n koko osaskekannan. Samalla XOR Softlane Oy siirtyy Vismalle ja sen 45 hengen henkilökunta uuden työnantajan palvelukseen.

XOR Softlane kehittää toiminnanohjausjärjestelmiä ja sen liikevaihto on noin 3,5 miljoonaa euroa. Yhtiö on ollut viime vuodet kannattava ja saanut AAA-luottoluokituksen.

Yhtiöt eivät ilmoittaneet kauppahintaa tai muita ehtoja.

XOR:n tuotteet jatkavat

Visman mukaan XOR Softlanen tuotteiden kehittäminen jatkuu ennallaan ja XOR yhdistetään Visman Suomen toimintoihin ensi kesään mennessä.

Uuden yhtiön palveluksessa on kaupan jälkeen yli 180 työntekijää ja sen toimitusjohtajana jatkaa Visman toimitusjohtaja Timo Jarhos. Pohjoismaissa Visman palveluksessa on yli 2 000 ihmistä ja sillä on noin 180 000 asiakasta.

XOR Softlanella on Suomessa yli 8 000 pk-sektorin asiakasta, ja kaupan jälkeen Visma Softwaren asiakaskunta Suomessa kasvaa lähes 10 000:een.

Visma katsoo vahvistavansa merkittävästi jalansijaansa Suomessa muun muassa teollisuuden, tukun, urakoinnin ja kiinteistöhallinnan toimialoilla.

Tuoreimmat osastosta