Analyytikot huolissaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

HP rauhoitteli sijoittajia

Julkaistu: 12.2.2004 8:41

Tietokoneyhtiö Hewlett-Packard pitää voimassa aiemmin antamansa tulosennusteen. HP haluaa rauhoittaa markkinoita, joilla liikkuu huhuja siitä, että yhtiön tammikuussa päättynyt neljännes sujui vaikeasti.

Yhtiö toisti eilen ennusteensa, jonka mukaan sen tammikuun lopussa päättyneen ensimmäisen neljänneksen tulos asettuu 0,30-0,31 dollariin osaketta kohti. Yhtiö odottaa 19,5 miljardin dollarin myyntiä.

Hewlett-Packardin luvut ovat hyvin linjassa Wall Streetin odotusten kanssa, Financial Times kirjoittaa.

HP:n edustaja Brian Humphries sanoo yhtiön päättäneen kertoa väliaikatietoja, jotta markkinahuhuilta saadaan leikattua siivet.

Eräät analyytikot ovat olleet huolissaan HP:n ja Dellin tuloksista sen perusteella, että Yhdysvaltain yritysten it-investoinnit osoittivat hidastumisen merkkejä tammikuussa. Myös HP:n tulostinten myynnin uskotaan takkuilleen tammikuun aikana. Edelleen HP:n ja Dellin verisen kilpailun katsotaan syövän molempien tuloksia.

HP:n luvut vuoristoradalla

Financial Tiemsin mukaan HP:lle on kehittynyt Compaqin oston jälkeen myös maine siitä, että yhtiön tulos kulkee vuoristorataa vuosineljänekseltä toiselle. HP:n edellinen, tilikauden neljäs neljännes sujui erittäin vahvoissa merkeissä. Nyt HP:llä on kovat paineet tehdä kaksi hyvää neljännestä peräjälkeen.

HP:n osakkeen kurssi nousi eilen 1,5 prosenttia 24,20 dollariin.

Hewlett-Packard julkistaa tuloksensa viikon päästä torstaina.

Tuoreimmat osastosta