Uskoo loppuvuoteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Beltton: Liikevaihto +50%, tulos -15%

Julkaistu: 9.2.2004 11:58

Beltton-Yhtiöt Oyj:n liikevaihto viime vuonna kasvoi edellisvuodesta 50,2 prosenttia lähes 63 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto putosi 15,4 prosenttia noin 4,4 miljoonaan euroon. Myös osaketta kohden tulos laski 0,50 euroon edellisvuoden 0,59 eurosta.

Belttonin tulos ennen satunnaiseriä laski 15,1 prosenttia 4,66 miljoonaan euroon ja voittoa kertyi 3,14 miljoonaa euroa (3,73 milj. euroa).

Hallitus ehdottaa osingoksi 0,40 euroa osakkeelta (0,34). Lisäksi yhtiö ilmoitti harkitsevansa liittymistä "veropakolaisiin" maksamalla loppuvuonna ylimääräisen osingon.

Liikevaihdon kasvun taustalla oli erityisesti Wulff Oy:n hankinta, jolla Beltton osti itsensä Suomen toimistotuotteiden markkinajohtajaksi.

Yhtiön mukaan tuloksen heikkeneminen johtui lähinnä toimistomaailman markkinoiden laskusta, ja neljännen neljänneksen odotettua heikommasta liikelahjojen kysynnästä.

Yhtiöllä oli joulukuun lopussa kassassaan 8,18 miljoonaa euroa (5,19 milj. euroa), ja se huomautti liiketoiminnan kassavirran olleen hyvä koko tilikauden ajan, ja erityisesti viimeisellä neljänneksellä.

Loppuvuonna elpyvää

Beltton arvelee toimistotuotteiden markkinoiden elpyvän viimeistään loppuvuoden aikana niin, että koko vuoden tulos paranee viime vuodesta.

Se ilmoitti edelleen tavoittelevansa markkinakasvua voimakkaampaa kasvua myös yritysostoin. Ruotsin markkinoille se aikoo viedä Suomessa toimineen sopimusasiakaskonseptinsa