Sopeuttaminen ohi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Flextronics venyi ennusteiden yli

Julkaistu: 28.1.2004 7:42

Maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja Flextronics peittosi myyntiennusteet ja ylsi voitolliseen tulokseen tilikauden kolmannella neljänneksellä. Ohjaustaan nostaneen yhtiön osakekurssi jatkoi myötätuulessa.

Joulukuussa päättyneellä kolmannella neljänneksellä Flextronics käänsi tuloksensa voitolle. Nettotulos oli 21,4 miljonaan dollaria, kun se vuosi sitten oli 6,5 miljoonaa dollaria tappiolla.

Kertaeristä puhdistettu osakekohtainen tulos nousi vuoden takaisesta 0,13 dollarista 0,17 dollariin. Analyytikot ennustivat keskimäärin 0,14 dollarin tulosta osakkeelta.

Yhtiön myynti kasvoi reipasta tahtia 4,15 miljardiin dollariin vuoden takaisesta 3,85 miljardista dollarista.

Flextronicsin toimitusjohtaja Michael Marks nosti yhtiön ohjausta kuluvalle vuosineljännekselle.

- Suurimmat sopeuttamistoimet toimialallamme on jo tehty, ja uskomme liiketoimiemme kehittyvän tänä vuonna monilla alueilla parempaan suuntaan. Markkinat ovat selvästi elpyneet, Marks sanoi Financial Timesin mukaan.

Michael Marks ei ottanut kantaa siitä, miten ostoneuvottelujen kohteena olevat kanadalaisen Nortelin viisi tehdasta vaikuttavat Flextronicsin bisneksiin.

Singaporelais-amerikkalaisen Flextronicsin asiakkaita ovat muiden muassa Microsoft, Dell ja Hewlett-Packard. Yhtiö toimii myös Suomessa.

Flextronicsin osakekurssi lähti eilen varsinaisen kaupankäynnin jälkeen seitsemän prosentin nousuun New Yorkissa. Ylimmillään osakkeen kurssi oli 18,33 dollaria.

Tuoreimmat osastosta