2004010540 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Autokaupan myyntivauhtiluo uusia työpaikkoja

Julkaistu: 21.1.2004 18:58

Tammikuun ensimmäiset viikot olleet viime vuoden vastaavaa vilkkaampia

Autokauppa ei ole kohmettunut tammikuun alun pakkaskeleihin. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uusien henkilöautojen myynti on sujunut vuoden ensimmäisinä viikkoina viime vuoden vastaavaa jaksoa vauhdikkaammin. Myös tilauskanta on suurempi.

Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pentti Rantalan mukaan hyvä myyntivauhti takaa, että rekrytointitarve pysyy korkealla myös tänä vuonna. Autoala pestasi viime vuonna 1 300 uutta työntekijää ja työntekijämäärä nousi 24 700:aan. Tämän vuoden tarpeeksi arvioidaan vähintään 1 100 henkilöä. Heistä valtaosa sijoittuu edelleen korjaamopuolelle ja automyyntiin.

– Autoveron alennus tuo hyötyjä myös tätä kautta. Ilman vuoden takaista veropäätöstä nämä työpaikat olisivat jääneet syntymättä, toteaa Rantala.

Autoala on kasvattanut henkilöstömääräänsä jo 1990-luvun puolivälistä lähtien. Viime vuosina kaikki alalle valmistuneet ovat saaneet työpaikan. Pääkaupunkiseudulla ammattilaisista on ollut jo pulaa.

Viime tammikuussa rekisteröitiin runsaat 14 000 uutta henkilöautoa. Koko vuoden myyntisaldo nousi 147 000 autoon, joka on kauppiaiden tähtäimessä myös tänä vuonna.

Myynnin kasvu on jatkunut myös raskaamman kuorma-autokaluston puolella, joka kurotti viime vuonna odotettua parempiin myyntilukuihin. Viime tammikuussa rekisteröitiin runsaat 550 kuorma-autoa. Koko vuoden myynti ylitti 5 600 kappaletta.

Tuoreimmat osastosta