200305916 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

NTT Docomolta uusi kolmannen polven puhelinmallisto

Julkaistu: 19.12.2003 15:55

Japanin suurin matkapuhelinoperaattori NTT Docomo esitteli torstaina uuden, entistä käyttäjäystävällisemmän kolmannen polven matkapuhelinmalliston.

Helmikuussa kauppoihin ehtivien puhelinmallien tärkein uudistus on niiden pienentynyt koko: talouslehti Nihon Keizai Shimbunin mukaan uudet 900i-mallistonpuhelimet painavat noin 120 grammaa ja vastaavat mitoiltaan toisen polven matkapuhelimia. Kolmannen polven puhelinten koko on vähentänyt niiden suosiota Japanin matkapuhelinmarkkinoilla ja hidastanut Docomon kolmannen polven teknologian teknologian läpimurtoa kuluttajien keskuudessa.

Docomon kolmannen polven matkapuhelinverkko Foma on kerännyt 1,7 miljoonaa käyttäjää kahden toimintavuotensa aikana. Ensi vuonna toiminta-aluetta on tarkoitus laajentaa voimakkaasti ja tilaajamäärän tavoite on asetettu viiteen miljoonaan.

Kilpailevan KDDI:n kolmannen polven matkapuhelinpalvelulla on käyttäjiä noin yhdeksän miljoonaa.

Docomon uudet puhelimet tarjoavat runsaasti samanlaisia multimediapalveluita kuin KDDI eli pelejä, videopätkiä ja soittoääniä. Uusissa puhelinmalleissa on myös sisäänrakennetut kamerat.

Docomo pyrkii säilyttämään matkapuhelualan johtoasemansa myös kolmannen polven matkapuhelinpalveluissa, joissa KDDI:n CDMA 2000-järjestelmällä on ollut etumatkaa. Docomo aikoo kilpailla paitsi uusilla puhelimilla ja verkkoa laajentamalla myös laskemalla palveluidensa hintoja.

Tuoreimmat osastosta