10 miljoonan wlan-sirun Atheros - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Langaton listauminen tulossa Nasdaqissa

Julkaistu: 28.11.2003 10:35

Liike-elämän ja teknologia uuden syklin merkkinä wlan-sirujen valmistaja suunnittelee listautumista pörssiin New Yorkissa. Listautumisannit ovat edelleen harvinaisia ja hype-teknologiayrityksen listautumiset vielä harvinaisempia. Nyt sellainen on kuitenkin tulossa, kun wlan-sirujen valmistaja on jättänyt tarjousesitteen arvopaperikomission, SEC:n hyväksyttäväksi.

Atheros Communications Inc. aikoo tuoda osakkeensa julkisen kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq-pörssiin. Yritys on jättänyt tarjousesitteen arvopaperikomissio SEC:n hyväksyttäväksi.

Listautumisannista eli IPO:sta ei ole aikataulutietoja, mutta se koskee sadan miljoonan dollarin osake-erän laskemista markkinoille.

Atheros saavutti hiljattain 10 miljoonan toimitetun sirun merkkipaalun markkinoilla, joilla kilpailijoita riittää joka lähtöön. Toisaalta wlan on ainoa tietoliikennemarkkinoiden alue, joka on osoittanut sitkeää kasvua läpi koko edelleen jatkuvan telealan taantuman.

Atherosin listautumisesitteestä löytyy sellaisia välittäjiä kuin Banc of America Securities LLC, Lehman Brothers, Morgan Stanley ja Thomas Weisel Partners.

Tähän mennessä yritys on kerännyt riskipääomasijoituksia 98 miljoonaa dollaria kolmessa erässä. Sijoituksia se on saanut muun muassa sellaisilta tunnetuilta sijoitusyhtiöitä kuin August Capital, Fidelity Management & Research Company, Foundation Capital ja New Enterprise Associates (NEA).

Listautumisannin vetäjänä on Unstrung-verkkojulkaisun mukaan yhtiön uusi talousjohtaja Jack Lazar, joka siirtyi NetRatings-yhtiöstä Atherokseen. Lazar vei NetRatingsin pörssiin 19999.

Tuoreimmat osastosta