200303871 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Teleministerit sopuun tietoturvavirastosta

Julkaistu: 20.11.2003 20:10

EU:n teleministerit pääsivät eilen poliittiseen sopuun Euroopan verkko- ja tietoturvaviraston perustamisesta. Virasto aloittaa toimintansa ensi vuoden alkupuolella Brysselissä, elleivät EU-maiden päämiehet pääse joulukuun huippukokouksessa sopuun koko EU:n virastopaketista.

Ruotsi, Viro ja Kreikka ilmoittivat eilen halustaan isännöidä tietoturvavirastoa. Ruotsi sanoi tavoittelevansa tosin neljää virastoa, joista tietoturvavirasto on vain yksi vaihtoehto. Kreikka tarjosi viraston sijaintipaikaksi Rhodosta. Viro muistutti, että uusia jäsenmaita ei saa unohtaa virastokisassa.

Viraston tehtävänä on lisätä jäsenvaltioiden valmiutta torjua verkko- ja tietoturvaongelmia, kuten tietokoneviruksia. Viraston palkkalistoille tulisi noin 40 henkeä. Virastolle valitaan johtokunta, jossa ovat edustettuina kaikki jäsenmaat. Virastolle nimitetään pääjohtaja, joka saa melko vapaat kädet päätöksentekoon. Hän saa avukseen pysyvän työryhmän, johon nimitetään yrityselämän edustajia. Esimerkiksi Nokia voisi saada oman edustajansa työryhmään.

Tuoreimmat osastosta