200301361 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordea Capital osakkaaksi Konttorityö-yhtiöön

Julkaistu: 17.11.2003 16:39

Pääomasijoitusyhtiö Nordea Capital on lähtenyt vähemmistöosakkaaksi helsinkiläiseen Oy Konttorityöhön. Yhtiön mukaan pääomasijoittajan mukaantulo parantaa Konttorityön mahdollisuuksia vahvistua erikoisalallaan eli puheentunnistusjärjestelmien kehittämisessä terveydenhuoltoalalle.

Konttorityön mukaan sen kehittämät puhetta tunnistavat ja tekstitiedostoiksi tallentavat ratkaisut parantavat terveydenhuollon laatua ja kustannustehokkuutta. Yhtiön mukaan terveydenhuoltotyö nopeutuu ja henkilöstöä kuormittavia työvaiheita jää pois, kun lääkärin sanelu muuttuu automaattisesti sähköisen potilaskertomuksen tekstiksi.

Konttorityö tutkii terveydenhuoltoalan ohella myös muita sovellusalueita puheentunnistukselle, kuten esimerkiksi puheentunnistuksen yhdistämistä tekstiviesteihin ja sähköposteihin.

Vuonna 1938 perustettu Oy Konttorityö on kolmannen sukupolven perheyritys. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 2,5 miljoonaa euroa ja se työllistää kymmenen henkeä. Yhtiön omistavat Ari, Markku ja Perttu Hynninen sekä Nordea Capital.

Tuoreimmat osastosta