200309941 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kukko kiekuu Lyonissa

Julkaistu: 14.11.2003 12:45

Loppuvuoden juhla-aterioiden päätähti Ranskassa on chapon eli syöttökukko. Töölöläisravintola Lyon tarjoaa tätä herkkua nyt toista vuotta, eli joulukukko on jo perinne. Syöttökukko on varsinaista gourmet-herkkua, ja se onkin listattu maailman neljänneksi arvostetuimmaksi gastronomian tuotteeksi hanhenmaksan, hummerin ja tryffelin jälkeen.

Lyonin keittiömestari Jyri Hänninen on suunnitellut joulusesongin kukkomenun, jonka alkuun syödään rapulientä ja haukipyöryköitä. Kohokohta on paahdettua syöttökukonrintaa, tryffeliperunaa, punakaalia ja lintu-kermakastiketta. Menun jälkiruoka on kurpitsa-pekaanipähkinäpiiras ja nougatjäätelöä.

Lyonin kukkomenuta tarjotaan vuoden loppuun, ja se maksaa 59 euroa.

Tuoreimmat osastosta