200305539 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Zew-indeksi yllätti – markkinareaktiot vaisuja

Julkaistu: 11.11.2003 18:07

Euro vahvistui hieman dollariin nähden vaisussa kaupankäynnissä tiistaina. Yhteisvaluutta sai tukea odotettua paremmasta Saksan Zew-indeksistä. Euroa avitti myös se, että Saksan viennin kerrottiin kohonneen syyskuussa. Suuria kurssiliikkeitä ei kuitenkaan nähty, sillä USA:ssa vietettiin Veteraanipäivää.

– Markkinoilla ei tapahtunut yhtään mitään. Rajuimmat korjausliikkeet nähtiin jo viime viikolla, eivätkä markkinat jaksaneet enää innostua, vaikka Zew-indeksi yllättikin positiivisesti, OKO:n tutkimusjohtaja Teppo Koivisto kertoi.

Dollari vahvistui jo yöllä jeniin nähden, kun osakekurssit painuivat jyrkkään alamäkeen Tokiossa. Tiistaipäivänä dollarin ja jenin välillä ei tapahtunut suuria kurssimuutoksia.

Saksan rahoitusmaailman luottamusta maan talouteen mittaava Zew-indeksi nousi korkeimpaan arvoonsa 16 kuukauteen. Indeksi kohosi 67,2:een marraskuussa, kun analyytikot olivat odottaneet 65:ttä. Kuukautta aiemmin lokakuussa indeksilukema oli 60,3.

Eurooppalaisten viitelainojen korot jäivät aavistuksen laskuun. Osakemarkkinoiden lasku Euroopassa vahvisti, Saksan Zew-indeksi heikensi korkomarkkinoita. Inflaatio- ja koronnousupaineet lievenivät hieman, kun Saksan kuluttajahintojen kerrottiin pysynen ennallaan lokakuussa syyskuuhun verrattuna.

Tuoreimmat osastosta