Kannattavuus paranee - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elektrobitin tulos ja vaihto selvässä kasvussa

Julkaistu: 29.10.2003 8:43

Elektrobit Oyj:n liikevaihto heinä-syyskuussa kasvoi vajaat 14 prosenttia 36 miljoonaan edellisvuoden 31,7 miljoonasta eurosta. Liikevoittoa syntyi nyt 5,1 miljoonaa, kun vuosi sitten lukema oli 0,5 miljoonaa euroa. Heinä-syyskuun tulos kasvoi myös ensimmäisestä ja toisesta vartista.

Tammi-syyskuussa yhtiön liikevaihto kasvoi noin kahdeksan prosenttia 105,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 97,6 miljoonasta eurosta.

Sopimustuotekehitys-liiketoimintayksikön liikevaihto supistui 5,8 prosenttia 41,9 miljoonaan euroon, Testaus-liiketoiminnan vaihto kasvoi 54,7 prosenttia 46,6 miljoonaan euroon ja Automaatiojärjestelmät-yksikön liikevaihto laski 27 prosenttia 16,8 miljoonaan euroon.

Liikevoittoa tammi-syyskuussa kertyi 10,3 miljoonaa euroa, kun vuosi aiemmin yhtiö teki tappiota 2,9 miljoonaa euroa.

Myös liiketoiminnan rahavirta kasvoi 8,6 miljoonaan euroon oltuaan vuosi aiemmin 5,7 miljoonaa euroa miinuksella.

Edelleen hämärtää

Yhtiö valittelee edelleen lyhyttä ennustehorisonttia, ja pitää näkymiä haastavina. Se uskoo kuitenkin matkapuhelinten volyymin kasvun ja etenkin älypuhelinmallien lisääntymisen tuovan yhtiölle kasvumahdollisuuksia.

Puhelinmyynti painottuu loppuvuoteen, joten alkuvuosi tulee olemaan testausliiketoiminnassa hiljaisempi, Elektrobit murehti.

Yhtiön tärkein tavoite on parantaa kannattavuuttaan viime vuodesta, mihin se uskoo myös pääsevänsä. Myös liikevaihtoaan se arvioi nostavansa jonkin verran viime vuodesta.

Neljännen neljänneksen vaihdon se ennustaa olevan kolmannen vartin tasolla tai hieman sitä paremman, ja liikevoiton viime vuoden tasolla.

Ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihto ja -voitto jäävät kausivaihtelun vuoksi kolmannen neljänneksen vastaavien alapuolelle, Elektrobit arvioi.

Tuoreimmat osastosta