Pankkien fuusiosta vipinää pörssiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

BofA ohitti JP Morganin USA:ssa

Julkaistu: 28.10.2003 7:32

Bank of America nousee Yhdysvaltain toiseksi suurimmaksi pankiksi ostamalla FleetBostonin. Pankkifuusio toteutetaan 47 miljardin dollarin osakevaihdolla.

Fuusion jälkeen BofA:n tase paisuu 933 miljardiin dollariin. Taseella mitattuna vain Citigroup on uutta BofA:ta suurempi rahalaitos Yhdysvalloissa.

Uuden pankin palkkalistoilla on 180 000 työntekijää. Pankilla on 33 miljoonaa yksityisasiakasta ja 2,5 miljoonaa yritysasiakasta. Konttoreiden määrä on yli viisi tuhatta.

Sijoittajat epäilevät Bank of American maksaneen ylihintaa maan seitsemänneksi suurimmasta pankista FleetBostonista. BofA:n osakkeen kurssi lähti maanantaina fuusiouutisen jälkeen jopa kymmenen prosentin syöksyyn 73,57 dollariin.

FleetBostonin kurssi sen sijaan nousi raketin tavoin 23 prosenttia ja oli parhaimmillaan 39,20 dollaria, Financial Times kirjoittaa.

Maan suurimman pankin Citigroupin kurssi laski pari prosenttia 46,70 dollariin.Uuden BofA:n ohittaman JP Morganin kurssi pysytteli 34,95 dollarin tietämissä.

Analyytikoiden pika-arviot pankkifuusiosta korostavat sitä, että Yhdysvaltain kolmen suurimman rahalaitoksen etumatka muihin pankkeihin vain kasvaa.

Kilpailuviranomaisten ei uskota puuttuvan BofA:n ja FleetBostonin naimakauppaan. FleetBostonia pidetään alueellisena pankkina, jonka vahvin tukialue sijaitsee Uuden Englannin osavaltioissa.

Tuoreimmat osastosta