Koko vuosi tappiollinen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Satama pukersi kolmannella neljänneksellä voitolle

Julkaistu: 24.10.2003 8:22

Satama Interactive Oyj:n liikevaihto oli tammi-syyskuussa 15,6 miljoonaa euroa (16,5). Liiketulos (EBIT) oli -1,8 miljoonaa euroa, kun se edellisvuonna oli -0,7 miljoonaa euroa. Kolmannella neljänneksellä yhtiö pukersi jo voitolle.

Satamasta kerrotaan, että kolmen ensimmäisen neljänneksen liiketulosta rasittaa toisella neljänneksellä tehty kertaluonteinen 1,8 miljoonan euron varaus kansainvälisen toiminnan saneerauskulujen kattamiseksi.

Suomen liikevaihto oli tammi-syyskuussa 13,4 miljoonaa euroa (13,7) ja operatiivinen tulos hyvä. Ulkomaisten tytäryhtiöiden liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa (4,0).

Vuoden toisella neljänneksellä Satama Interactive -konsernin rakennetta rukattiin uusiksi. Kansainvälinen toiminta keskitettiin Amsterdamiin. Toimintoja tukee yhteistyöverkosto Saksassa ja Ruotsissa.

Rakennemuutoksen jälkeen Sataman toiminta on ollut voitollista. Kolmannen neljänneksen liiketulos oli 0,5 miljoonaa euroa (-0,2), 10,1 prosenttia (-4,1 %) liikevaihdosta ja tulos 0,6 miljoonaa euroa (-0,1), 11,8 prosenttia (-1,8 %) liikevaihdosta.

Sataman mukaan sen kolmannen neljänneksen liikevaihto ylsi lähes edellisvuoden tasolle ja oli viisi miljoonaa euroa (5,1) huolimatta siitä, että edellisvuoden vertailulukuihin sisältyi myös Saksan ja Ruotsin liikevaihto.

Uuden rakenteen mukainen pro forma -liikevaihto oli vuonna 2002 4,8 miljoonaa euroa. Kasvu edelliseen vuoteen oli 3,6 prosenttia.

Tulevaisuuden näkymät

Markkinatutkimuslaitosten mukaan Euroopassa on nähtävissä orastavaa kiinnostusta uusiin digitaalisiin kehityshankkeisiin. Useilla toimialoilla harkitaan liiketoiminnan kannalta tärkeiden digitaalisten palvelujen jatkokehitystä.

Sataman mukaan esimerkiksi teleoperaattorit ovat vähitellen toipumassa 3g -lisenssi-investointien aiheuttamasta taantumasta ja mobiiliviestintä on voimakkaassa kasvussa värinäyttöjen yleistymisen ja nopeamman tiedonsiirtoteknologian ansiosta.

Sataman mukaan sillä on hyvät valmiudet vastata markkinoilla tapahtuviinmuutoksiin. Yhtiö mainitsee, että digitaalisen palveluntuotannon markkinoilla on käynnistymässä uusi konsolidointivaihe, mikä viittaa tulossa oleviin yrityskauppoihin.

Kansainvälisten toimintojen rakennejärjestelyistä aiheutuneiden kuluvarausten johdosta Sataman vuoden 2003 tulos jää tappiolliseksi.

Tuoreimmat osastosta