200302576 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Suklaa villitsee Italiassa

Julkaistu: 23.10.2003 16:14

Italian Perugiajulistautui suklaakaupungiksi

Perugian kaupunki Italiassa julistautuu suklaakaupungiksi. Kaupungissa päättyvät tänä viikonloppuna kymmenennet Eurochocolate-suklaafestivaalit. Koko kaupunki noin sata kilometriä Roomasta pohjoiseen on vellonut reilun viikon ajan suklaassa.

– Sain suklaajuhlien idean parikymmentä vuotta sitten Münchenin olutfestivaaleissa. Ajattelin, että mekin Perugiassa voimme näyttää, missä olemme hyviä, kertoo juhlien ideasta perustaja Eugenio Guarducci.

Perugia on kuulu Perugina-suklaatehtaastaan, joka valmistaa italialaisten rakastamia pieniä pähkinäpäisiä suklaasuukkoja, baceja.

Kaupungin keskiaikaisilla kaduilla satakunta suklaayritystä myy tuotteitaan, pääasiassa Italiasta, mutta myös Sveitsistä.

Kojuista voi ostaa kuumaa kaakaota tai vaikka suklaapastaa. Kaupungin muurien peitossa esitellään suklaan alkuperää ja tekotapoja, nuoret tanssivat suklaasalsaa ja lapset ihmettelevät suklaasirkusta.

Tänä vuonna kansanjuhlaa komistivat suklaahäät. Morsian oli huntua myöten suklaassa, alttari kaakaopapujen peitossa ja hääsuukko vaihdettiin suklaalla.

Varataanko huonemaitosuklaakerroksesta?

Suklaajuhlaa vietetään Perugiassa vain kerran vuodessa syksyisin, mutta läpi vuoden kaupungissa pääsee suklaan makuun todennäköisesti maailman ainoassa suklaahotellissa.

– Asiakkaamme voi valita huoneen tumman suklaan, maitosuklaan tai pähkinäsuklaan kerroksesta, kertoo Etruscan Chocohotellista Barbara Lolli.

Hotellista voi ostaa suklaita maailman eri laidoilta, ja ravintola tarjoaa suklaaruokia, myös kaakaoisia pääruokia.

Omistajalla on myös toinen teemahotelli, joka on keskittynyt taiteeseen ja viineihin.

www.chocohotel.it

Tuoreimmat osastosta