200303762 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Poriin kokoontuu 1 600 yrittäjää

Julkaistu: 20.10.2003 15:03

Tie menestykseen silottuu asiakkaita kuuntelemalla, syväjohtamalla ja kansainvälistymällä, jos on uskominen Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien ohjelmaan Porissa. Noin 1 600 yrittäjän yhteiskokoontuminen on liike-elämän suurin vuotuinen tapahtuma.

– Inspiraatiopohjalta ei päiville voi enää lähteä, sillä ison massan kanssa järjestelyjen pitää toimia suunnitellusti. Viimeiset ilmoittautumiset otettiin vastaan viime viikolla, selvittää tiedotuspäällikkö Raija-Liisa Konkola.

Satakuntalaisia yrittäjiä Porin keskustan Promenadikeskukseen on tulossa yli 500. Tieto viidennen ydinvoimalan sijoittamisesta Eurajoen Olkiluotoon kutkuttaa isäntämaakunnan yrittäjien visioissa.

– Päätös toi alueella tunnetta puseroon ja muutamissa yrityksissä kaivettiin samppanjalasejakin esiin. Pohjoismaiden suurin työmaa keskellä maakuntaa lisää yrittäjien uskoa tulevaisuuteen, tietää Satakunnan yrittäjien puheenjohtaja Erkki K. Mäkinen.

Perjantaisen liittokokouksen asialista näyttää rauhalliselta, kun henkilövaihdoksissakin on välivuosi.

Osa kenttäväestä on pohtinut puheenjohtajuuskauden pidentämistä kolmeen vuoteen, jotta järjestön energia ei kuluisi puheenjohtajapeliin.

Vuoden puheenjohtajana toimineen Eero Lehden tuoreeseen toimintakulttuuriin ja verbaalisuuteen on jo totuttu. Ainakaan aluejärjestöjen puheenjohtajien yhteistapaamisissa ei ole puheenjohtajan vaihtoaatoksia kuultu. Johtajakausi on kaksivuotinen.

– Vaikka Porin kokoontumisessa ei päätetä henkilökysymyksistä, uskon niistä keskusteltavan. Aluejärjestöjen johtajien tiedän olevan Lehteen tyytyväisiä, mutta päiville tulee myös aktiivisen järjestöelämän ulkopuolisia yrittäjiä, joten mielipiteiden kirjoa voi olla, Mäkinen toteaa.

Hän muistuttaa, että yhteisen järjestön tärkein tehtävä on onnistunut edunvalvonta, jonka jälkeen tulevat muut tavoitteet. Hän haluaa pyristellä pois mielikuvasta, jossa yrittäjiä pidetään ainaisina kitisijöinä.

– Yrittäjienkin on mietittävä kantansa: ollaanko sylikoiria vai reippaita räväyttäjiä, pohtii Mäkinen.

Lauantain Herää menestykseen -seminaarissa alustajina ovat muiden muassa MicroMedia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esko Reinonpoika Alanko, yleisesikuntaeverstiluutnantti, tohtori Vesa Nissinen, Nelostuote Oy:n toimitusjohtaja Markku Heljakka ja Oras Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Paasikivi.

Iltajuhlassa puhuu pääministeri Matti Vanhanen ja siellä jaetaan valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot nyt 36. kerran.

Tuoreimmat osastosta