200305782 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Menestyvä yritys kohteleetyöntekijöitään aikuisina

Julkaistu: 8.10.2003 16:23

ApulaisprofessoriLynda Grattonkehottaaarvostamaanyksilöä omanhenkisenpääomansasijoittajana

Tulevaisuuden maailmassa pärjää parhaiten demokraattinen yritys, joka kohtelee työntekijöitään aikuisina, oman henkisen pääomansa sijoittajina. Yritysdemokratia ei tarkoita mies ja ääni -periaatetta, vaan työntekijöiden osallistumista ja vaikutusvaltaa. Tätä mieltä on London Business Schoolin apulaisprofessori Lynda Gratton.

– Jos yritys haluaa pysyä houkuttelevana työnantajana ja kilpailla parhaista tyypeistä, sen on muututtava demokraattisemmaksi.

Gratton on maineikas organisaatiokäyttäytymisen tutkija, joka esiintyy tänään Euroopan laatukilpailutilaisuudessa Helsingissä yhdessä Nokian Jorma Ollilan, Ericssonin Carl-Henric Svanbergin ja General Electricin Euroopan-johtajan Ferdinando Beccallin kanssa.

Gratton tarkastelee yrityksiä ihmisryhminä ja etsii malleja, joilla nämä ryhmät toimisivat entistä paremmin. Marraskuussa julkaistavassa teoksessaan The Democratic Enterprise hän tarkastelee kahta trendiä, jotka pakottavat yritykset muuttumaan. Työnantajan ja työntekijän suhteen on muututtava aikuismaisemmaksi, ja ihmisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien on parannuttava.

– Nuoren polven suhtautuminen työhön on aivan erilaista kuin vanhempien. He haluavat osallistua, ja heillä on myös hyvin realistinen käsitys siitä, mitä tarjottavaa yrityksellä on.

– Toinen syy muutostarpeeseen on teknologia. Yrityksissä kulkeva viestintä ei enää riipu organisaation rakenteesta ja hierarkiasta, vaan ihmiset lähettävät ja saavat viestejä kaikkialta yrityksestä.

Gratton esittelee kirjassaan seitsemän yritystä ja tarkastelee niitä demokratiamittareidensa kautta. Monilla niistä on jo paljon demokraattisia piirteitä, mutta yhtäkään ei voi vielä sanoa kokonaan demokraattiseksi.

Ystävyys on valtaa tärkeämpää

Suomessa usein vieraileva Gratton tuntee hyvin täkäläiset yritykset. Eurooppalaisten malliyritysten joukkoon hän nostaa myös Nokian.

– Suomalaisyritykset perustuvat enemmän ystävyyssuhteisiin kuin vallankäyttöön. Mielestäni se on ihailtavaa, ja Nokia on tässäkin suhteessa oiva lippulaiva.

Euroopan yrityksistä Gratton ihailee myös ruotsalaista huonekalujätti Ikeaa ja espanjalaista vaatekauppaketju Zaraa.

Molemmat ovat hänen mielestään osoittaneet, kuinka niinkin perinteiselle alalle kuin vähittäiskauppaan voi tuoda luovuutta ja tehdä asiat aivan toisin kuin ennen.

– On sääli, että johtamiskirjoissa esitellään lähes pelkästään amerikkalaisia yritysesimerkkejä, sillä Euroopasta löytyisi vaikka kuinka monta hyvää tarinaa, Gratton sanoo.

Hän itse yrittää paikata puutetta ottamalla eurooppalaisia esimerkkejä mukaan kurssimateriaaleihinsa. Mutta ennen sitä niitä täytyy tutkia.

Ryhmätyö voittaa kilpailun

Grattonin mukaan amerikkalaisilla yrityksillä on paljon opittavaa eurooppalaisesta johtamisesta. Yhdysvalloissa luennoidessaan hän pyrkii pitämään eurooppalaista bisneskulttuuria esillä.

– Amerikkalaiset ovat entistä kiinnostuneempia meidän tavoistamme muun muassa kirjanpitoskandaalien vuoksi. He haluavat ottaa meistä oppia, Gratton sanoo.

Gratton vetää kursseja myös Yhdysvalloissa Michigan Business Schoolissa ja luennoi erilaisissa johtamisseminaareissa. Hän on yksi tunnetuimmista eurooppalaisista organisaatioiden tutkijoista. Haastattelupäivänäkin CNN:n kuvausryhmä vieraili London Business Schoolissa, jonka yhtenä esittelijänä toimi Gratton.

– Eurooppalaiset yhtiöt ja ihmiset ovat amerikkalaisia sitoutuneempia yhteisöihinsä ja kaupunkeihinsa. Myös työn ja vapaa-ajan tasapainoa haetaan täällä innokkaasti. Pidän tätä kehitystä entistä tärkeämpänä nyt, kun näyttää siltä, että ihmiset joutuvat tulevaisuudessa työskentelemään entistä pitempään.

Grattonin mukaan eurooppalaisten vahvuus on myös siinä, että täällä ihmiset toimivat mieluummin osana ryhmää kuin kilpailevat keskenään.

– Täällä tyypillinen palkitsemisen malli on esimerkiksi voittojen jakaminen työntekijöille, kun USA:ssa puolestaan painotetaan yksilöllistä suoritepalkkaa.

Tuoreimmat osastosta