200307991 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kenttäväki tyytyväinen Eero Lehdenavauskauteen yrittäjien johdossa

Julkaistu: 3.10.2003 16:10

Aluejärjestöissä pohditaan puheenjohtajan toimikauden jatkamista kolmivuotiseksi

Eero Lehti on ottanut Suomen Yrittäjien aluejärjestöjohtajien mielestä kiistattoman paikkansa yrittäjäjärjestön puheenjohtajana. Samalla vielä kevättalvella kyteneet pelot Lehden ja toimitusjohtaja Jussi Järventauksen heikosta henkilökemiasta ovat hälvenneet. Tuolloin moni pelkäsi, että puheenjohtajan räväkät kannanotot karkottavat Järventauksen muiden leipiin.

Lehden nykyistä asemaa kuvastaa hyvin se, että hänen ennustetaan jäävän ilman haastajia vuoden kuluttua Tampereella pidettävässä liittokokouksessa.

– En usko, että Eerolle löytyy silloin todellista haastajaa. Minusta tilanne järjestön johdossa on muutenkin rauhoittunut, tiivistää Etelä-Karjalan yrittäjien puheenjohtaja ja kansanedustaja Reijo Paajanen.

Samoilla linjoilla on Etelä-Pohjanmaan yrittäjien Erkki Koskenkorva. Palstatilaa on tullut medioissa mukavasti ja Lehti on jaksanut kiertää lupaustensa mukaisesti myös kenttää.

– Tietysti puheenjohtajan nuija kolahtaa välillä pöytään eri tavalla kuin aiemmin, mutta koko ajan on menty parempaan suuntaan, toteaa Koskenkorva.

Pääkaupunkiseudun yrittäjien puheenjohtaja Juhani Vakkuri puolestaan sanoo Eero Lehden tuoneen yrittäjäjärjestön johdolle kasvot.

– Hän on ollut juuri sitä, mitä meidän riveissä on haluttukin.

Kolmikko saa näkemyksilleen tukea muiltakin aluejärjestöjohtajilta.

Puheenjohtajavaaliinvuoden hengähdystauko

Yrittäjät kokoontuvat parin viikon päästä Porin liittokokoukseen. Asialistalla ei tänä syksynä ole puheenjohtajavaalia, mutta vuoden 2005 kokousteema nousee takuuvarmasti esiin ainakin käytäväkeskusteluissa.

Osa kenttäväestä onkin alkanut pohtia, kuluuko järjestön energia liiaksi puheenjohtajapeliin, kun kaudet ovat vain kaksivuotisia.

Aluejärjestöissä moni puheenjohtaja on luottamustehtävässään vain vuoden vakanssilla.

– Tässähän ollaan kuitenkin kaikki samalla puolella, ja yhteisiä asioita pitäisi pystyä ajamaan pitkäjänteisesti. Tässä mielessä puheenjohtajuuskauden jatkaminen kolmeen vuoteen tuntuisi järkevältä, sanoo Kainuun Yrittäjien puheenjohtaja Timo Leppänen.

Juhani Vakkuri on Leppäsen kanssa samaa mieltä, sillä puheenjohtajavaali etukäteen selvine henkilövalintoineen ei ole kenenkään etu.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi-Marja Kajander pitää hänkin ideaa mielenkiintoisena, vaikkei olekaan sitä suoralta kädeltä kannattamassa.

Erkki Koskenkorvan mukaan teemaa nousee todennäköisesti esiin vuoden kuluttua Tampereella. Porin liittokokoukselle siitä ei ehdittäne enää sorvata esitystä.

Tuoreimmat osastosta