2003093 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Autoala palkkaa lisää väkeä

Julkaistu: 2.10.2003 18:54

Vilkkaasti käyvä autokauppa lisää myös korjaamoiden kysyntää

Vuoden vaihteessa rajuun kasvuun lähtenyt autokauppa on tuomassa lisää työpaikkoja paitsi autoliikkeisiin myös korjaamopuolelle.

Autoalan keskusliiton (AKL) työmarkkinaosaston arvion mukaan alalle avautuu kuluvana vuonna myyntiin ja erityisesti jälkimarkkinoille yhteensä 1 200 uutta työpaikkaa.

AKL:n toimitusjohtaja Pentti Rantalan mukaan pullonkauloja on syntymässä erityisesti huolto- ja korjaamopuolella. Joillakin paikkakunnilla on jo suoranaista työvoimapulaa, sillä myös käytettyjen autojen kauppa on käynyt hyvien vaihdokkien ansiosta kivuttomasti.

– Tässä on se ongelma, että mistä tuo väki otetaan. Olemmekin jo viestittäneet oppilaitoksiin, että aloituspaikkoja tarvitaan ensi syksyksi lisää, kertoo Rantala.

Nykyiseen myyntisumaan ei koulutuspaikkojen lisäyksestä ole apua. Työvoiman tarve ei kuitenkaan laannu jatkossakaan. Taustalla on alan vakaa usko, että autokauppa vakiintuu lähivuosiksi nykytasolleen eli tänä vuonna saavutettavaan noin 140 000:een uuteen henkilöautoon.

Autokauppa kävi syyskuussa rivakasti. Uusia henkilöautoja on rekisteröity tammi–syyskuussa runsaat 117 000 kappaletta, mikä on lähes neljännes enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Syyskuussa ylitettiin henkilöautomyynnissä koko viime vuoden kokonaissaldo. Myös pakettiautojen ensirekisteröinnit lisääntyivät syyskuussa.

– Vaikka väkeä on niukalti, yrityksissä on venytty hyvien aikojen lopultakin tultua pidempiin työpäiviin, lisää Rantala.

Tuoreimmat osastosta