200308200 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metso tehostaa toimintaaSuomessa, Ranskassa ja USA:ssa

Julkaistu: 30.9.2003 19:30

Konepajayritys Metso siirtää Metso Mineralsin Tampereen murskaintehtaan tuotantoa osin muihin yhtiön tehtaisiin, ulkoistaa Metso Paperin Turku Worksin tuotannon ja Järvenpään komponenttivalmistuksen ja sulkee Yhdysvalloissa Metso Mineralsin Milwaukeen tehtaan. Metso kertoi eilen uusia tietoja toiminnan tehostamisohjelmansa etenemisestä.

Tehostamisohjelmalla tavoitellaan aiemmin kerrotun mukaisesti vuositasolla yhteensä sadan miljoonan euron tulosparannusta.

Metso Minerals supistaa Yhdysvalloissa, Suomessa ja Ranskassa sijaitsevien tehtaidensa toimintaa kustannusrakenteensa keventämiseksi ja ylikapasiteetin purkamiseksi.

Metso Minerals siirtää osan Tampereen murskaintehtaan tuotannosta valmistettavaksi muihin yhtiön tehtaisiin. Järjestely koskee Tampereella arviolta 80–100 henkeä. Metso aloittaa Tampereella myös neuvottelut lomautuksista murskaintuotannon heikkenevän kuormitustilanteen vuoksi. Metso Mineralsin palveluksessa on Tampereella noin 850 henkilöä.

Tuotanto Metso Mineralsin Milwaukeen tehtaalla loppuu ensi vuoden kesäkuun loppuun mennessä ja tuotteiden valmistus siirtyy toisiin Metson tehtaisiin ja osittain pohjoisamerikkalaisille alihankkijoille. Järjestely koskee noin sataa henkilöä. Se ei koske Milwaukeen muita toimintoja, joita ovat muun muassa myynti, markkinointi ja tuotekehitys.

Metso Minerals on aloittamassa tehostustoimia myös Maconin tehtaalla Ranskassa, missä sillä on 275 työntekijää.

Metso käynnistää sopeutustoimet lisäksi Metso Mineralsin esikunnassa. Sen palveluksessa on useissa maissa yhteensä noin 65 henkeä. Heistä noin 20 työntekijän tehtävät järjestetään uudelleen.

Metso Mineralsin toteutusvaiheeseen edenneiden tehostamistoimien säästövaikutukset ovat vuositasolla yhteensä 18 miljoonaa euroa ja kertakustannukset 21 miljoonaa euroa.

Metso Paper aikoo puolestaan ulkoistaa Turku Worksin tuotannon ja paperikoneiden jälkikäsittelylaitteisiin liittyvän Järvenpään komponenttivalmistuksen. Näissä yksiköissä työskentelee yhteensä noin 200 henkilöä, joista Turku Worksissa vajaat 150 henkeä.

Ulkoistukset ovat osa Metso Paperin Pohjoismaisen tuotantokapasiteetin vähentämistä.

Tuoreimmat osastosta