200302615 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tutkimus: Metsätuotteiden hinnat alkavat kohotaloppuvuonna

Julkaistu: 29.9.2003 19:46

PricewaterhouseCoopersin tuore raportti ennustaa maailman suurimpien metsäyhtiöiden tuotteiden hintojen alkavan kohota loppuvuonna. Talouden elpyminen parantaa raportin mukaan myös yritysten kuluvan vuoden tuloksia hienoisesti viime vuodesta.

PwC:n viime vuoden tapahtumiin keskittynyt tutkimus havaitsi, että metsäteollisuuden markkinatilanne oli vaikea. Myös avainluvut, kuten sijoitetun pääoman tuotto, kannattavuus ja hinnat, jäivät alhaiselle tasolle.

Raportti myös huomioi, että metsä- ja paperiteollisuudessa sijoitetun pääoman tuotto on jäänyt viime vuosina 3–7 prosenttiin. Pääomaa sitovalla alalla tuoton pitäisi olla kymmenen prosenttia.

Suomalaisyritykset olivat liikevaihdoltaan 20 suurimman metsä- ja paperiteollisuuden yhtiön joukossa. PwC:n asiantuntijat uskovat suomalaisyritysten myös pysyvän kärkikaartissa.

– Suomalaisyritysten myönteinen kehitys tulee todennäköisesti jatkumaan perustuen suomalaisten kilpailijoita parempaan tehtaiden tehokkuuteen sekä voimakkaampaan kassavirtaan. Metsäteollisuuden lähiajat vaikuttavat kuitenkin yhä haasteellisilta ja pakottavat yritykset jatkuvaan kannattavuuden kohentamiseen, Peter Sikow PwC:n Forest & Paper -ryhmästä kertoi.

Tuoreimmat osastosta