200302659 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Insinööristä tuli diplomi

Julkaistu: 25.9.2003 15:23

Tänään valmistuu ensimmäinen valtakunnallisessa TUKEVA-hankkeessa insinööristä diplomi-insinööriksi lukenut opiskelija Tampereen teknillisestä yliopistosta. Insinööri Kari Hukkanen (42) suoritti DI-tutkinnon työnsä ohella alle kolmessa vuodessa. Hän aloitti diplomi-insinööriopinnot konetekniikan koulutusohjelmassa marraskuussa 2000.

TTY:llä konetekniikan koulutusohjelmassa DI-tutkintoa suorittaa yhteensä noin 30 opiskelijaa. Viikonloppuisin järjestettävän luento-opetuksen ohella koulutuksessa hyödynnetään uusia oppimisympäristöjä, virtuaalisia oppimismenetelmiä ja uusinta teknologiaa. Konetekniikan koulutusohjelman vastuuprofessorina toimii Paul Andersson.

Konetekniikan lisäksi TTY:llä annetaan TUKEVA:an liittyvää täydennyskoulutusta myös tietotekniikan koulutusohjelmassa Porin yksikössä. Siellä DI-tutkintoa suorittaa yli 20 opiskelijaa.

Tutkimus-, kehittämis- ja valmennushanke TUKEVA on valtakunnallinen Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jota koordinoi Aikuiskoulutuksen kehittämisyhtiö AIKE Oy. Hankkeen tavoitteena on edistää ja tukea elinkeinoelämän ja aikuisoppilaitosten kehitystä ja yhteistyötä parantamalla henkilöstön ja organisaatioiden valmiuksia. TTY:ltä hankkeessa ovat mukana täydennyskoulutuskeskus Edutech ja Porin yksikkö.

Tuoreimmat osastosta