200305426 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltain työllisyysluvut laskivat korkoja

Julkaistu: 5.9.2003 17:33

Viikon lopuksi bondikorot olivat laskusuunnassa. Lasku alkoi torstaina USA:n työttömyyskorvaushakemusten kasvun ja keskuspankin kommenttien myötä. Perjantaina vauhtia laskulle antoivat maan työttömyysaste ja maatalouden ulkopuolisten työpaikkojen määrä.

– Nämä olivat aika tavalla korkomarkkinoita tukevia lukuja. Työpaikkojen määrän reipas lasku heijastui selkeästi korkojen laskuna, kertoi analyytikko Eeva Antila OKO:sta.

Maatalouden ulkopuolisten työpaikkojen määrä väheni 93 000:lla USA:ssa, kun ekonomistit odottivat niiden lisääntyneen 20 000:lla. Sen sijaan USA:n työttömyysprosentti laski hitusen 6,1:een, kun se heinäkuussa oli 6,2. Sen sijaan Saksan teollisuustuotanto jätti korkomarkkinat kylmiksi, vaikka se kasvoikin ennakoitua nopeammin, 2,4 prosenttia.

Loppuviikon laskusta huolimatta Saksan kymmenvuotisen lainan korko nousi tällä viikolla kymmenen korkopistettä 4,29 prosenttiin. Torstaista kymppivuotisen tuotto oli laskenut kuusi korkopistettä. Saksan kahden vuoden lainan tuotto oli vajonnut neljätoista korkopistettä 2,63 prosenttiin. Suomen vuonna 2013 erääntyvän lainan tuotto oli 4,29 prosenttia, kun se torstaina oli 4,38 prosenttia.

Myös USA:ssa korot laskivat voimakkaasti loppuviikosta. Torstai-iltana keskuspankin edustajien puheenvuorot tulkittiin siten, että keskuspankilla ei ole syytä koronnostoihin vielä aikoihin.

Perjantaina USA.n työllisyysluvut heikensivät myös dollaria.

Tuoreimmat osastosta