SOT palasi kunnolla voittokantaan

SOT Oy Suomen Ohjelmistotyö Ab:n vuoden 2003 ensimmäisen vuosipuoliskon tulos päätyi selkeästi plussan puolelle. 542 000 euron liikevaihto nytkähti eteenpäin 15 prosenttia edellisestä vuosipuoliskosta, ja nettotulos, 77 900, euroa kasvoi moninkertaiseksi ja oli 14 prosenttia liikevaihdosta.

29.8.2003 15:45

Likvidit kassavarat säilyivät lähes miljoonan euron tasolla.

- Pidän saavuttamaamme tulosta suhdanteisiin nähden hyvänä. Olemme sekä tulokselta että kasvulta ylittäneet ohjelmistoteollisuuden keskiarvon Suomessa. Vakavaraisuutemme mahdollistaa pitkäaikaisten ja suurien tuotekehitys- ja infraprojektien tarjoamisen asiakkaillemme. Tämä tulos osoittaa lisäksi, että strategiamme toimii, ja että avoimella lähdekoodilla on mahdollista tehdä rahaa, toteaa SOT:n toimitusjohtaja Santeri Kannisto.

Vuoden 2002 aikana SOT loi ja otti käyttöön uuden strategian, jonka mukaisesti yhtiö fokusoitui juurilleen palaten ohjelmistotaloksi. Yhtiö tarjoaa nykyisin GNU/Linuxin ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto- ja infrakehityspalveluita suuryrityksille, kunnille ja julkishallinnolle. Laitekaupan lopettaminen samoin kuin tuoteliiketoiminnasta luopuminen notkauttivat liikevaihdon alas, mutta myyntikate parani samalla moninkertaisesti ja yritys tuottaa jälleen voittoa, yrityksestä huomautetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?