20030481 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Korot taas ylös

Julkaistu: 26.8.2003 18:22

Eurooppalaisten viitelainojen korot olivat eilen pienessä nousussa. Tähän vaikuttivat sekä euroalueelta että Yhdysvalloista saadut positiiviset talousluvut.

Saksan Ifo-indeksi ylsi odotettua vahvempaan lukemaan elokuussa, mikä tuki talouden elpymisodotuksia ja siirsi sijoituksia lainoista osakkeisiin. Indeksin nousu oli jo neljäs perättäinen kuukausitasolla. Bondien heikkenemistä tuki myös euron notkuminen dollariin nähden.

Elinkeinoelämän odotuksia peilaileva Ifo-indeksi nousi 90,8 pisteeseen, kun sen ekonomistiennusteiden mukaan odotettiin kivunneen 90 pisteeseen heinäkuun 89,2 pisteestä.

Korkomarkkinoilla reaktio jäi kuitenkin rajoitetuksi, ja viitelainat jopa vahvistuivat hetken indeksin jälkeen. Sen jälkeen käännyttiin jälleen korkonousuun.

– Ifon aiheuttama reaktio jäi suhteellisen pieneksi. Korot ovat tulleet hiukan ylöspäin. Vaikka talousluvut olivat suhteellisen pitkälti sitä mitä odotettiin, vahvistaa tämä sitä trendiä, että talous olisi elpymässä. Luonnollinen reaktio on näin, että korot hiukan nousevat, kommentoi Nordean analyytikko Juha Vainikainen.

Yhdysvaltojen kestokulutushyödykkeiden tilaukset kasvoivat ennakoidusti heinäkuussa. Tilaukset kasvoivat kesäkuusta prosentin.

Amerikkalaiskuluttajien luottamusta mittaava indeksi kohosi elokuussa 81,3 pisteeseen.

Tuoreimmat osastosta