200303641 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Dublinin kalleus ajaa muihin kaupunkeihin

Julkaistu: 26.8.2003 17:43

Irlannissa väestön keskittyminen pääkaupunkiin ja hintojen nousu on ollut kiivasta. Vajaasta neljästä miljoonasta asukkaasta neljäsosa asuu Dublinissa.

Osa yrityksistä onkin sijoittunut muualle maahan, mikä on koitunut niille jopa eduksi. Hintojen lisäksi myös palkkataso on hieman alempi kuin Dublinissa.

– Dublin ei ole enää yhtä hyvä ympäristö kuin aikaisemmin, monet yritykset ovat muuttaneet muualle. Työympäristö ja elämänlaatu ovat parempia muualla, kertoo Tango Telecomin markkinointijohtaja Richard Choi.

Matkapuhelinverkkojen laskutustekniikkaa tekevä Tango Telecom sijaitsee maan länsiosassa, Limerickissä. Yrityksellä on yhteistyötä paikallisen yliopiston kanssa.

– On erittäin hyvä olla lähellä yliopistoa, Choi sanoo.

Niin ikään länsirannikolla sijaitsevassa Galwayssa majaa pitävän Am-Beon toimitusjohtaja John Brady kiittelee sitä, että Galwayssa välttyy Dublinin liikennekaaokselta.

Kaikki kansainväliset it-jätitkään eivät ole sijoittuneet Dubliniin, vaan Galwayssa on esimerkiksi Hewlett Packardin, Nortel Networksin ja Siebelin konttorit. Lisäksi kaupungissa on Bradyn mukaan kymmenkunta teknologiakeskusta.

– Galwaysta on myös paljon suoria lentoja eri puolille, Brady kiittelee.

Tuoreimmat osastosta