200308253 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Capsil ja Kinchard Consulting odottavat kasvua

Julkaistu: 25.8.2003 17:00

Lahtelainen Capsil ja alan suurin pohjoismainen yhtiö, ruotsalainen Kinchard Consulting ovat aloittaneet toimintansa parin vuoden sisällä Suomessa. Toistaiseksi ne ovat pieniä yrityksiä, mutta molemmat luottavat kasvuun. Kumpikin tarjoaa myynti- ja markkinointipalveluja lääketeollisuudelle ja biotekniikkayhtiöille.

Capsilin toimitusjohtajan Anni Linnavirran mukaan yhtiön liikevaihto on noin kaksi miljoonaa euroa tänä vuonna. Yhtiössä on nykyisin 35 työntekijää, ja se kouluttaa koko ajan lisää väkeä. Toimitusjohtaja Anni Linnavirran mukaan henkilökunta tulee lääketeollisuuden ulkopuolelta. Osa työtekijöistä jää projektien jälkeen lääkeyhtiöön töihin pysyvästi.

– Lääketeollisuus on aika konservatiivinen ala, mutta laivat ovat kääntyneet. Yhtiöt ottavat talousarvioissa huomioon ulkoistamisen mahdollisuuden, mikä kertoo pitkäjänteisestä toiminnasta eikä vain hetkellisyydestä, Linnavirta sanoo.

Kinchard Consultingin toimitusjohtajan Mona-Maria Ilolan mukaan kesä ja alkusyksy ovat olleet ennakoitua hiljaisempia. Syksy on epävarma.

– Keväällä alkanut rinnakkaislääkkeiden vaihto on häirinnyt markkinoita ja alkuperäislääkkeiden valmistajat ovat vetäneet hanat kiinni markkinamenetysten takia, Ilola sanoo.

Ilolan mukaan Suomen lääkeala kuitenkin seuraa Ruotsia, jossa alan kasvu on ollut voimakasta. Samat kansainväliset lääkeyritykset toimivat sekä Suomessa että Ruotsissa eivätkä ne enää uskalla palkata vakinaista henkilökuntaa yhtä helposti kuin aikaisemmin. Ruotsissa rinnakkaislääkkeiden vaihto alkoi aikaisemmin kuin Suomessa.

Kinchard Consultingilla on 38 työntekijää Suomessa nykyisin. Tämän vuoden liikevaihtotavoite oli neljä miljoonaa euroa, josta yhtiö on joutunee joustamaan. Alussa yritys sen sijaan kasvoi oletettua nopeammin. Kinchard Consulting rekrytoi oman väkensä lääketeollisuudesta.

Tuoreimmat osastosta