200301732 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Vuokraajan markkinat

Julkaistu: 19.8.2003 17:03

Vuokrattua työvoimaa käytetään it-yrityksissä vähän. Työntekijöitä vuokraavien yritysten kilpailu on kiristynyt. Vuokratyö on monelle reitti vakituiseen työpaikkaan.

Kun Eija Ronkaisen puhelin soi, on tiedossa ongelmia. Hän opastaa puhelimitse Fujitsu Invian Patja-ylläpitopalvelun asiakkaita, joilla on vaikeuksia tietokoneensa kanssa. Tarvittaessa hän ratkoo vikatilanteita ottamalla päätteeltään etäyhteyden vastaan hangoittelevaan koneeseen. Käyttäjätukihenkilö Ronkaisen työpaikka on Fujitsu Invian toimisto Pitäjänmäellä, mutta työnantaja on henkilöstövuokrausyritys Eilakaislan IT-henkilöstöpalvelut.

– Kulkukorteissa lukee, että olemme töissä partnerin kautta ja ruokailusta joutuu maksamaan vähän enemmän, mutta jokapäiväisessä työnteossa eroa ei näy mitenkään, Ronkainen kertoo.

Helpdesk- ja ylläpitotehtävät ovat tyypillisiä vuokratyövoimalla hoidettavia töitä. Erilaisiin järjestelmäprojekteihin saatetaan myös vuokrata ulkopuolisia asiantuntijoita, jos alan osaajia ei löydy yrityksestä.

Muihin aloihin verrattuna it-yrityksissä käytetään vuokratyöntekijöitä kuitenkin vähän. Henkilöstöpalveluyritysten liiton mukaan työvoimavuokraukseen erikoistuneiden yritysten liikevaihto kasvaa tänä vuonna keskimäärin kymmenen prosenttia, mutta it-alalla liikevaihto kasvaa vain kustannusten verran, vain pari prosenttia, usean yrityksen liikevaihto on laskenut.

It-alalle työvoimaa vuokraavien yritysten välinen kilpailu onkin kiristynyt. Vuokraajien katteet ovat pienentyneet, sillä yritykset neuvottelevat vuokrasopimukset tarkkaan.

– Nousuaikana, kun työntekijöitä haettiin sutena, alalle tuli useita firmoja kuorimaan kermat päältä, mutta ne ovat pikkuhiljaa siistiytyneet pois, toteaa aluepäällikkö Lasse Pehto Elan IT ReSourcesta.

– On mukavaa nähdä, että työmoraaliltaan hyvät yritykset ovat pärjänneet paremmin.

Pehto näkee taantumassa hyviäkin puolia työvoimavuokraukselle. Epävarmana aikana ei haluta juuri palkata uusia työntekijöitä, ja vuokravoimalla selvitään joustavammin kiireistä. Vuokraväen kysyntä on hänen mukaansa nousussa. Alan yritykset odottavat liiketoiminnan kasvavan jopa kahdeksankertaiseksi, sillä Suomessa vain 0,3 prosenttia työvoimasta on vuokratyöntekijöitä, kun EU:n keskiarvo on 2,5 prosenttia.

– Työvoimavuokrauksessa tietotekniikka on erityisasemassa, työsuhteet ovat huomattavan pitkiä, kertoo toimitusjohtaja Sami Artman it-henkilöstöä vuokraavasta Talentwaystä.

– Projektit saattavat kestää jopa puolitoista vuotta. Työt ovat hyvin henkilösidonnaisia, tehtävänsä osaavaa työntekijää voi olla hankala vaihtaa.

Myös käyttäjätukeen toivotaan työntekijöitä, jotka tuntevat yrityksessä käytetyt järjestelmät ja ovat oppineet talon tavoille. Eija Ronkainen toivoo pysyvää työpaikkaa.

– Muutin helmikuussa Jyväskylästä tänne nimenomaan tämän työpaikan takia. Olin työttömänä, joten oli helppo lähteä, hän kertoo.

– Kun ilmoittauduin hakijaksi Eilakaislalle, sanoin että haluan joko vakinaisen tai pitkäaikaisen paikan. Esimerkiksi tämä sopimus on vuoden loppuun, ja uskon että se jatkuu vielä siitä eteenpäinkin. Mitä pidempään saa olla samassa hommassa, sitä todennäköisemmin saa vakinaisen paikan.

Fujitsu Invia aloitti eilen yt-neuvottelut 150 henkilön vähentämisestä. Ronkaisen onneksi ne eivät ilmeisesti koske Patja-palveluiden työntekijöitä.

Vakituista työtä tavoittelevat monet muutkin vuokratyöntekijät. Henkilövuokrausyritykset tarjoavatkin yrityksille myös rekrytointipalveluita.

– Jos yritys hakee työntekijöitä lehti-ilmoituksella, saattaa hakemuksia tulla satoja. Yrityksen henkilöstöihminen joutuu aivan toisenlaisen työmäärän eteen kuin muutama vuosi sitten. Esikarsinta on helpompi jättää henkilöstöä vuokraavalle yritykselle, Pehto kertoo.

Vuokra-aikana yritykselle selviävät työntekijän osaaminen ja sopivuus työympäristöön.

– Vaatimukset ovat koventuneet kaikilta osin. Työvoimapula on vaihtunut ylitarjonnaksi, joten työnantajilla on varaa valita, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Ahti Ahvonen Eilakaislasta.

Suurin osa Talentwayn listoilla olevista asiantuntijoista on vailla töitä, mutta Artmanin mukaan joukossa on myös vakituisista töistä muihin tehtäviin haluavia. Kysyntää on muun muassa Symbian-, Sap-, Java-osaajista.

Ahvosen mielestä työnantajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota myös sosiaalisiin taitoihin. Empaattisuus, kyky neuvoa ja tehdä yhteistyötä ovat arvossa.

Ronkaisen mielestä vuokratyö ei välttämättä sovi hiljaiselle ja vetäytyvälle ihmiselle.

– Pitää kai olla aika rohkea. Sopeutusmiskykyä vaaditaan varsinkin, jos on lyhyitä työsopimuksia. Silloin voidaan soittaa edellisenä päivänä uudesta paikasta, ja pitää pystyä sopeutumaan äkkiä erilaisiin toimintatapoihin. Ei voi olla ujo ja sisäänpäin kääntynyt.

Tuoreimmat osastosta