200305068 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Urheilijat ovat kallista väkeä

Julkaistu: 8.8.2003 18:50

Amerin toimitusjohtajan Roger Talermon mukaan yhteistyö huippu-urheilijoiden kanssa ei ole helppoa. Ongelmia ja erimielisyyksiä syntyy jatkuvasti.

– Suurimmat erimielisyydet tulevat menestyksestä. Urheilijoiden suurin ongelma on, että heistä tulee jossain vaiheessa hidalgoja ja he nousevat tavallisen ihmisen yläpuolelle. Jalat eivät ole enää maassa ja heistä tulee tähtiä, Talermo sanoo.

Kuluttajan silmissä tähteys voilla olla hyvä asia, mutta yhtiön kannalta asia on toisin.

– Meille he ovat kuitenkin vain pirun kalliita työntekijöitä. Heidän täytyy tuoda lisäarvoa niin kuin kaikkien muidenkin eivätkä he saa unohtaa sitä. He eivät aina muista, että heillä on olemassa myös työsuhde.

Urheilija ei esimerkiksi saa suoritukseensa pettyneenä syyttää epäonnistumisestaan yksinomaan välineitä. Lisäksi hänen täytyy sopeutua käyttämään Amerin uusia tuotteita eikä pitäytyä vanhoissa, vaikka mieli tekisi.

– Nämä asiat tekevät toisinaan yhdessäolon vähän vaikeammaksi, ja välillä urheilijat menevät ovet paukkuen ulos. Kyllähän luonteita täytyy mahtua tähän maailmaan. No, urheilijoilla on yleensä myös tapana arvostaa itsensä rahallisesti vähän korkeammalle kuin meillä.

Tuoreimmat osastosta