Pekka T. Saavalainen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Saavalainen vetämään CGE&Y:n teleyhtiötä

Julkaistu: 8.8.2003 16:29

KTM, Pekka T. Saavalainen (42) on nimitetty tele- ja mediatoimialayhtiö Cap Gemini Telecom Media Networks Finland Oy:n toimitusjohtajaksi. Saavalainen toimi aiemmin liikkeenjohdon konsulttina konsulttiyhtiö Booz Allen Hamiltonissa.

Cap Gemini Ernst & Young Finland Oy:n omistaman tele- ja mediatoimialayhtiön toimitusjohtajana Saavalainen aloitti kevättalvella 2003.

- Tämä oli tarjous, josta en voinut kieltäytyä. Kaikki Suomessa toimivat operaattorit kamppailevat kasvun ja kannattavuuden kanssa. Myllerrys teletoimialalla tulee jatkumaan vielä jonkin aikaa. Voittajaksi selviytyvät ne, jotka pystyvät entisestään tehostamaan palvelutuotantoaan ja kokeilemaan rohkeasti uusia toimintamalleja kasvun löytämiseksi. Esimerkiksi maailmalla useat teleoperaattorit miettivät tällä hetkellä asiakashallinnan ja laskutuksen ulkoistusta. Tilanne toimialalla tarjoaa paljon mahdollisuuksia CGE&Y:n kaltaiselle yritykselle, sanoo Saavalainen.

CGE&Y:n Telecom Media Networksin palveluksessa Suomessa on 100 asiantuntijaa. Maailmanlaajuisesti työntekijöitä on 4000. Yhtiö tarjoaa tele- ja mediasektorin yrityksille liikkeenjohdon konsultointia sekä teknologia- ja ulkoistuspalveluita.

- Suuret IT-kehityshankkeet ovat meidän keskeinen leipälajimme. Autamme tele- ja mediasektorin yrityksiä tehostamaan, kehittämään ja hallitsemaan keskeisiä liiketoimintaprosesseja, kuten asiakkuudenhallinnan ja laskutuksen prosesseja. Tavoitteemme on parantaa asiakkaamme kannattavuutta ja saada aikaan kasvua, Saavalainen kiteyttää.

Tuoreimmat osastosta