200302447 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

TeliaSoneraoli viikon tulosparantaja

Julkaistu: 1.8.2003 17:22

Ruotsalais-suomalaisen teleoperaattori TeliaSoneran tulosparannus oli tällä viikolla tuloksensa julkistaneista pörssiyhtiöistä suurin. Yhtiön yli 400 miljoonan euron parannus nosti myös Taloussanomien laskeman tulossumman viime vuotista paremmaksi. Tulossummassa on mukana 60 liikevaihdoltaan suurinta pörssiyhtiötä, joista tähän mennessä huhti–kesäkuun tuloksensa on julkistanut 28 yhtiötä.

TeliaSoneran tulosparannusta selittää vahva tuloskehitys Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiö on myös järjestellyt uudelleen verkkokapasiteettiaan. Lisäksi Finturin liittäminen konserniin kasvatti tulosta.

Teräsyhtiö Rautaruukillakin oli hyviä tulosuutisia sijoittajille. Hyväkatteiset tuotteet ja kulukuuri käänsivät yhtiön tuloksen voitolliseksi. Rautaruukki ilmoitti myös viilaavansa liiketoimintamalliaan lähemmäksi asiakasta.

Konepajakonserni Metso sekä merimoottoreita ja voimaloita valmistava Wärtsilä kertoivat tuloksiensa laskeneen. Metsoa kurittivat hintakilpailu ja vahva euroa. Wärtsilä kärsi asiakkaiden nihkeästä investointihalukkuudesta.

Tuoreimmat osastosta