Hair valloitti Linnanmäen Peacockin

30.7.2003 16:39

Linnanmäen Peacok on tänä kesänä omistettu maailman ensimmäiselle rock-musikaalille. Hair on James Radon ja Gerome Ragnin kirjoittama hippikansan tarina, joka sijoittuu 1960-luvun New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Se kertoo aikansa nuorten seksuaalisesta vallankumouksesta, moraalista ja yrityksestä tulla hyväksytyksi sotaa vastustavana, rauhaa rakastavana yhteisönä rasismin ja väkivallan sävyttämässä maailmassa. Musikaalin uusin suomennos on Markku Salon kädenjälkeä.

Hair-musikaalin tuottajan Reima Jokisen mielestä Peacock on tänä vuonna kaupallistunut, sillä Helsingin kaupunginteatterin sijasta musikaalin tuottaa Uusi Iloinen Teatteri, joka ei nauti valtion tukea.

– Hairin budjetti on 1,4 miljoonaa euroa. Katsojatavoitteemme on 40 000 ja siitä kaksi kolmasosaa ollaan jo saavutettu, hän iloitsee.

Musikaalin ohjaajan Marco Bjurströmin mukaan Hair on yhä erittäin ajankohtainen.

– Hair edustaa kulttuurien yhteensulautumista, ja sitä Suomessakin tapahtuu kaiken aikaa. Hair on ehdottomasti huumeiden vastainen musikaali. Niistä puhuminen ei missään nimessä tarkoita niiden hyväksymistä, Bjurström teroittaa.

– Ennen kaikkea tämän näytelmän lähtökohta on musiikki. Hair on täynnä Galt McDermontin säveltämiä upeita kappaleita.

Musikaali toteutetaan yhteistyössä Linnanmäen ja Step Up tanssiryhmän kanssa. Hairin pääyhteistyökumppanit ovat Sokos-hotellit, Wella, Duroy, Kiss fm, Make Up Forever, K-plussa ja Johnny Kniga.

Hair-musikaali Linnanmäen Peacockissa 31.7.–27.9.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?