200309485 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

”Jos olet 200:n joukossa,rahaa jää käteenkin”

Julkaistu: 18.7.2003 15:13

Entinen tennisammattilainen Ville Liukko katselee nyt Finnish Openia kentän laidalta. Muistojen verestelyyn ei kuitenkaan jää liiemmin aikaa, sillä Liukko toimii kilpailujen johtajana. Liukon oma tennisura tyssäsi kesään 2001. Hänen olkapäänsä leikattiin kolmeen otteeseen, mutta pelikuntoon sitä ei enää saatu.

Liukko on vastoinkäymisistä huolimatta tyytyväinen tennisuraansa. Maailmaa tuli nähtyä, ja jotain jäi käteenkin.

– Viimeisinä vuosina tienasin noin 100 000 euroa kaudessa. Silloin ranking-sijoitukseni oli110–130. Pelejä kauteen mahtui hieman yli 30, Liukko muistelee.

Liukon tennisuran alku ei ollut taloudellisesti yhtä ruusuinen. Isä elätti hänet uran ensimmäiset viisi vuotta, sillä ATP-sijoitus 200:n huonommalla puolella ei avannut vielä ovia rahakkaampiin turnauksiin.

– Pelaajan täytyy olla 200 parhaan joukossa, ennenkuin jotain jää käteen. Jos olet vaikka 250:s, menot ovat suuremmat kuin tulot.

Tenniskisoissa maksettavat palkkiot ovat Liukon mukaan pysyneet samoina, mutta tapahtumia on tullut lisää.

– Kiertämällä kisoja pelaajat pystyvät tienaamaan enemmän kuin pari vuotta sitten. Useassa kisassa maksetaan jo ensimmäisellä kierroksella pudonneelle parituhatta euroa, joten on se ihan hyvä summa muutaman päivän uurastuksesta. Tosin tästä täytyy vähentää suurin kuluerä, joka tulee matkustamisesta, Liukko sanoo.

Tuoreimmat osastosta