20030509 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ThyssenKrupp ei säikyUudenkaupungin vaikeuksia

Julkaistu: 1.7.2003 20:10

Uudenkaupungin autotehtaan tilausten väheneminen ei ole vaikuttanut saksalaisen ThyssenKruppin näkemykseen osakkuusyhtiöstään.

– Saabin valmistuksen loppuminen oli tiedossa jo aikaisemmin, ja Porschekin palautuu taas, eivät tällaiset suhdannetekijät päätökseen vaikuta, toteaa ThyssenKrupp Automotiven tiedotusjohtaja Viktor Braun Taloussanomille.

Saksalaisyhtiöllä on vuoden loppuun saakka aikaa ostaa Metsolta loputkin 90 prosenttia Valmet Automotivesta.

– Aikaraja on tämän vuoden viimeinen päivä, ja nyt ollaan heinäkuun alussa, eli aikaa on vielä runsaasti, sanoo Braun. Sen tarkemmin hän ei tulevaa päätöstä kommentoi.

ThyssenKrupp Automotive on poiminut ostettavaa monelta suunnalta. Viimeksi toukokuussa se ilmoitti pääasiassa autojen koreja valmistavan ranskalaisen Sofedit-yhtiön ostosta.

Handelsblatt kertoi viime viikolla, että myös DaimlerChryslerin kanssa hiottu sopimus ohjausjärjestelmiä valmistavan MB Lenkungin ostosta useammassa erässä on lähes valmis.

ThyssenKrupp Automotiven johtaja Jürgen Harnisch on aikaisemmin sanonut useassa yhteydessä, että koko Uudenkaupungin tehtaan osto on käytännössä varma asia.

ThyssenKruppin osake oli eilen pienessä nousussa, sillä Goldmann Sachs antoi sille ”outperformer”-suosituksen, ja arvioi sen reiluksi hinnaksi lähes 17 euroa.

Pankki uskoo konsernin saneerauksen edenneen mallikkaasti. Terässektorin on huhuttu viime viikkoina havittelevan itävaltalaisen teräsyhtiö Voestalpinen ostoa.

Tuoreimmat osastosta