Laajennusta asteittain - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordealta yritysasiakkaille e-laskupalvelu

Julkaistu: 17.6.2003 15:12

Nordea tarjoaa yritysasiakkailleen pohjoismaisen e-laskun, Nordea e-laskun. Suomen Pankkiyhdistyksen kehittämä Finvoice-standardi on yhteensopiva Nordea e-laskun kanssa, kertoi Nordea tiistaina.

Nordean mukaan sen uudessa e-laskupalvelussa yritysasiakas voi maksamisen lisäksi myös lähettää laskuja joko yksitellen verkkopankkipalvelussa tai suurissa erissä eräsiirtona. Laskujen vastaanottaja saa laskut verkkopankkiinsa hyväksymistä varten.

Palvelu laajenee asteittain siten, että suomalaiset laskuttajat voivat ensimmäisinä lähettää laskuja myös muiden pankkien tai operaattoreiden asiakkaille.

- Verkkolaskutus on merkittävä palvelulaajennus yrityksille kaikissa Pohjoismaissa. Se tulee helpottamaan myös yrityksiä, jotka käyvät Pohjoismaiden välistä kauppaa. Aiomme myös jatkaa vaikuttamista verkkolaskutuksen standardointiin EU:n ja Euroopan keskuspankin työryhmien kautta, sanoo Nordean elektronisesta pankkitoiminnasta vastaava Bo Harald.

Miljoona yritysasiaksta

Nordealla on miljoona yritysasiakasta, jotka muodostavat kattavan laskujen vastaanottajien ja lähettäjien verkoston. Helpoimmillaan Nordean yritysasiakas pääsee mukaan sähköiseen laskutukseen käyttämällä verkkopankkia laskuttajana tai laskun vastaanottajana.

- Näin asiakkaamme välttyvät ohjelmistoinvestoinneilta, mutta saavat ratkaisun, jolla tavoittavat kaikenkokoiset kumppaninsa sähköisesti, Bo Harald sanoo.

Pidemmälle integroitujen ratkaisujen käyttöönotto edellyttää, että asiakkaalla on Nordeaan eräsiirtoyhteys ja asiakkaan laskutusohjelmisto tai vastaanottavan taloushallinnon ohjelmisto pystyy käsittelemään Nordea e-laskumuotoa.

Eräiden arvioiden mukaan kaikista laskuista puoli prosenttia kulki viime vuonna verkkolaskuina. Tänä vuonna määrän arvioidaan maailmanlaajuisesti kasvavan kolmeen prosenttiin. Nordeassa arvioidaan, että yritys voi säästää automatisoidulla sähköisellä laskutuksella taloushallinnossa huomattavia summia. Pienemmät yritykset ja yrittäjät säästävät aikaa ja vaivaa, kun laskutus hoituu normaalien pankkirutiinien osana.

Tuoreimmat osastosta