200302897 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia toi Helsinkiin aiempaa enemmän toimittajia

Julkaistu: 16.6.2003 20:30

Nokia ilmoitti viime viikolla tehostavansa erityisesti myyntiä ja markkinointia, ja tämänvuotisen Press Update -tapahtuman perusteella se näyttää investoivan entistä enemmän myös julkiseen kuvaansa.

Yhtiö toi kesäiseen Helsinkiin yli 200 toimittajaa eri puolilta maailmaa kuulemaan sanomaansa uusista tekniikoista, puhelimista ja niiden näkymistä. Press Update -tapahtuma on järjestetty joka vuosi, mutta tällä kertaa eri konseptilla kuin aikaisemmin.

– Tätä ei ole koskaan tehty näin laajasti, tilaisuudessa ei ole koskaan ollut näin paljon toimittajia eikä näin paljon yhtiön korkeinta johtoa paikalla, kertoi viestintäjohtaja Lauri Kivinen tilaisuuden aluksi.

Nokia oli tuonut Helsinkiin toimittajia muun muassa Brasiliasta, Etelä-Afrikasta ja useista Aasian maista.

Taiwanilaisen aikakauslehden Win Win Weeklyn tietotekniikkaan ja tietoliikenteeseen erikoistunut toimittaja Owen Lin ei ollut aikaisemmin käynyt Suomessa. Nokian lisäksi Lin oli kuullut kauniista maisemista, mutta muuta tietoa Suomesta ei hänen mukaansa Taiwanissa juuri saa.

Taiwanissa on kehittyneet kännykkämarkkinat ja useita paikallisia valmistajia. Vaikka Nokia on suurin Taiwanissakin, helppoa sillä ei ole.

– Taiwanissa on paljon paikallisia pelureita ja ne yrittävät aggressiivisesti haukata markkinaosuutta niin Nokialta kuin muiltakin matkapuhelinyhtiöiltä, Owen Lin kertoo.

Tuoreimmat osastosta