Osa käteisellä, loput osakkeilla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mercury Interactive ostaa Kintanan 225 miljoonalla dollarilla

Julkaistu: 13.6.2003 9:37

Mercury Interactive Inc. ostaa it-portfolion suunnittelu- ja hallinnointisovelluksia (IT-Governance) toimittavan Kintanan, ilmoittivat yritykset perjantaina. Kauppahinta on 225 miljoonaa dollaria, josta 125 miljoonaa maksetaan käteisenä ja 100 miljoonaa Mercuryn Interactiven osakkeina.

Mercury Interactiven mukaan kaupan seurauksena Kintanan it-johtamistyökalut yhdistetään Mercury Interactiven Business Technology Optimization -tuotteisiin, joilla asiakasorganisaatiot kehittävät tietojärjestelmähankkeidensa tehokkuutta ja riskienhallintaa sekä hallitsevat operatiivisten liiketoimintasovellustensa käytettävyyttä ja todellista palvelutasoa.

Uuden Kintanan ratkuisuilla laajennetun BTO-kokonaisuuden avulla hallitaan it-toiminnan prosesseja ja resursseja, tuotetaan liiketoimintaprosessien tukea valituilla sovelluksilla ja valvotaan organisaation it-strategian ja sen jatkuvan toteutuksen alati muuttuvaa suhdetta.

Sekä Mercury Interactive että Kintana ovat kasvaneet nopeasti. Kintanan liikevaihto tilivuonna 2002 oli 44,5 miljoonaa dollaria. Kintanan 210 työntekijää muodostavat uuden IT Governence Solutions -liiketoimintayksikön Mercury Interactivessa.

Tuoreimmat osastosta