Ketju haluaa kasvaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Telekolmio liittyy DataInfoon

Julkaistu: 9.6.2003 16:46

Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Lohjalla toimivasta Telekolmio Oy:stä tulee osa DataInfo-ketjua. Telekolmion toimipisteistä tulee DataInfo Solutions -yrityksiä. Telekolmio on erikoistunut yritysten tietoliikenne-, IT- ja turvapalveluihin. DataInfo-ketju ilmoittaa, että strategiana on edelleen kasvaa.

- Telekolmiolla on hyvä maine ja se täyttää Solutions-yrityksille asettamamme vaatimukset. Siitä tulee yksi suurimmista Solutions-yrityksistä ja yhdistyminen kasvattaa merkittävästi koko ketjua. Telekolmio vahvistaa ketjua tuomalla vahvaa osaamista toimialueilleen sekä valtakunnallisiin toimituksiin ja lisää ketjun tarjontaa muun muassa hosting-palveluilla. Tämä antaa ketjun muille yrityksille mahdollisuuden laajentaa palvelutarjontaansa ja sitä kautta lisätä markkinaosuuttaan, sanoo DataInfo Oy:n toimitusjohtaja Juha Pelkonen.

Telekolmion mukaantulon jälkeen DataInfo-ketjulla on toimintaa 37 paikkakunnalla 46 toimipisteessä. Ketjun liikevaihto vuonna 2002 oli 140,5 miljoonaa euroa. DataInfolla on toimipisteet ennestään kaikilla Telekolmion toimintapaikkakunnilla. Pelkonen näkee tämän ainoastaan hyvänä asiana.

Ei yrittäjävetoinen

HPO-yhtymä omistaa Telekolmiosta 60 prosenttia ja Sonera 40 prosenttia. Telekolmion viime vuoden liikevaihto oli 16,5 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sen palveluksessa on 109.

Samanaikaisesti Telekolmion ketjuuntumisen myötä aloittavat DataInfo Solutions Lohja ja Telekolmio yhteistyön Lohjan talousalueella tietotekniikan palvelutuotannossa.

Tuoreimmat osastosta