Kovat ajat ajavat yhteen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Handspring palaa Palmin hoiviin

Julkaistu: 4.6.2003 15:03

Palm Inc:n ja Handspring Inc:n johtokunnat ovat keskiviikkona hyväksyneet fuusiosopimuksen. Palm ostaa pienemmän kilpailijansa ja maksaa siitä omilla osakkeillaan. Samassa kokouksessa Palmin johtokunta antoi viimeisen siunauksen käyttöjärjestelmää kehittävän PalmSource-yksikön erkauttamisen omaksi yritykseksi.

(Palmin Todd Bradley, keskellä ja Handspringin Ed Colligan, vasemmalla, ja Jeff Hawkins muuttavat samaan organisaatioon syksyllä.)

Handspring valmistaa älypuhelimia, jotka käyttävät Palmin käyttöjärjestelmää. Myös Palmin uusimmissa ja parhaimmissa laitteissa on puhelinominaisuudet.

Molempien yritysten taloudellinen menestys on ollut vaisua ja puhelinmaailmasta tulevat älypuhelimet ovat ohittanet pda-laitteiden myyntiluvut reippaasti.

PalmSourcen spinnoffin jälkeen Palm maksaa 0,09 omaa osakettaan jokaisesta Handspringin osakkeesta. Handspringin omistajat saavat 13,9 miljoonaa Palmin osaketta ja 32,2 prosentin omistusosuuden yhtiöstä.

Palmin nykyisen osakkeen hinnan mukaan kaupan arvo olisi noin 170 miljoonaa dollaria, mutta PalmSourcen erottaminen laskee arvoa reippaasti.