Suomen kilpailuvirasto hyväksyi Telia Mobilen myynnin

Suomen Kilpailuvirasto on hyväksynyt Telia Mobile AB:n Suomen sivuliikkeen myynnin DNA Finland Oy:lle ja Suomen 2G Oy:lle. Sopimus sisälsi myös jälleenmyyntiketju Telia Productin myynnin Suomen 3P Oy:lle ja 3G-toimilupaa hallitsevan Oy Pearl 3G Ab:n myynnin Suomen 2G:lle.

27.5.2003 18:45

Kilpailuviraston mielestä yrityskauppa ei synnytä eikä vahvista sellaista määräävää markkina-asemaa, jonka seurauksena kilpailu merkittävästi estyy Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla. Päätöksen jälkeen kaupan syntymiselle ei ole enää viranomaisesteitä.

Seuraavana vaiheena osapuolet toteavat kaupan sopimusehtojen täyttyneen ja kaupan olevan voimassa. Tämä tapahtuu Finnetin mukaan kesäkuun neljäntenä päivänä. Tämän jälkeen Telia Mobile Finlandin,Telia Productin ja Pearlin toiminnot yhdistetään DNA:han, 2G:hen ja dna+ -jälleenmyyntiketjua rakentavaan 3P:hen.

- Olemme tyytyväisiä EU:n ja Suomen kilpailuviranomaisten ripeään päätöksentekoon, DNA:n, Suomen 2G:n ja Suomen 3P:n omistavan Finnet Oy:n toimitusjohtaja Matti Makkonen sanoo.

- Nyt voimme aloittaa toimintojen yhdistämisen alustavan suunnittelun. Varsinainen yhdistämisprojekti käynnistyy vasta kesäkuun alussa, kun kaupan ehdot ovat täyttyneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?