200307813 - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Postin on reagoitava markkinoiden muutokseen

Julkaistu: 26.5.2003 16:02

Postin toimintaympäristö on muuttunut nopeasti. Kirjeiden määrä on ollut nopeassa laskussa vuodesta 1999 lähtien ja lasku jatkuu edelleen. Samaan aikaan Postille on tullut uusia kansainvälisiä kilpailijoita. Suuret kansainväliset monopolit ovat tulleet Suomeen ja logistiikasta iso osa on jo Saksan Postin ja Saksan Rautateiden omistaminen logistiikkayhtiöiden hallussa.

Suomen Posti on tähän saakka pystynyt kilpailemaan isojen kansainvälisten yritysten kanssa, mutta tulevaisuudessa pitää kehittää uusia toimintamuotoja. Posti ei ole jäänyt paikoilleen ja koko yritys on muutaman vuoden aikana muuttunut aivan uuteen uskoon.

Postin muutos tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Postin toimitusjohtajan Jukka Alhon mukaan perinteisen postin osuus laskee alle puoleen yhtiön toiminnasta. Säilyttääkseen kilpailukykynsä myös tulevaisuudessa Postin pitää etsiä uusia markkinoita yhdessä asiakkaittensa kanssa. Muutos on haastava, koska samaan aikaan täytyy huolehtia hyvin myös perinteisistä Postin tehtävistä.

Tuoreimmat osastosta